Obavijesti

News

Komentari 40

Prekrasne vijesti! Nakon što je primila lijek, Lava sama stoji: 'Naša djevojčica puna je ljubavi'

Prekrasne vijesti! Nakon što je primila lijek, Lava sama stoji: 'Naša djevojčica puna je ljubavi'
4

Nakon što je proljetos u Los Angelesu primila revolucionarni lijek za kojeg su građani prikupili 2,4 milijuna eura, djevojčica Lava napreduje iz dana u dan. Ispravila joj se skolioza, a izgubila je i tremor ruku i glave

VIDEO

Početkom ove godine, djevojčica Lava Petrušić (3) iz Zaprešića, ujedinila je zemlju, ali i cijelu regiju u humanitarnoj akciji u kojoj je prikupljen iznos od 2.4 milijuna eura potrebnih za primanje lijeka i bolničko liječenje u Los Angelesu.

Djevojčica boluje od spinalne mišićne atrofije, a jedini cilj njezinih roditelja bila je omogućiti djevojčici primanje revolucionarnog lijeka Zolgensma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prekrasne vijesti! Nakon što je primila lijek, Lava sama stoji: 'Naša djevojčica puna je ljubavi' 00:42

Njime je dozirana proljetos u bolnici UCLA u Los Angelesu, a kako potvrđuje mama Petra, šest mjeseci kasnije Lava je znatno bolje.

- Od samog trenutka primanja genske terapije do danas, njezin napredak broji se u mnogim segmentima. Onaj možda svima najdraži je činjenica da Lava sada potpuno sama stoji te hoda uz pomagalo poput hodalice ili držeći se meni za ruke. Lava danas potpuno sama uspješno jede te guta, ispravljena je skolioza koja je postojala. Samostalno ustaje iz iskoraka i podiže se na nogice.  Zagriz joj je znatno jači, a disanje kvalitetnije. Izgubila je također tremor ruku i glave – veselo broji Petra uspjehe svoje kćeri.

Lava je narasla za više od 10 centimetara i postala prava djevojčica.

Uz navedeni lijek, Lava koristi još jedan za SMA, onaj naziva Risdiplam koji joj je i dalje financiran od strane HZZO-a te izdan u dogovoru s KBC-om Zagreb. 

- Time je  Lava, prvo službeno uvedeno dijete na dvojnoj terapiji za SMA, a iskreno se nadamo da će upravo naš primjer koristiti kako bi se takva praksa počela provoditi i za drugu djecu, ali o trošku zdravstva i država – ističe Petra.

Petrušići, ovdje nisu stali s realizacijom svih želja za koje znaju da su njihova svrha. Osim što pomažu drugoj djeci koja imaju potrebe za određenim sredstvima kako bi došli do svojih ciljeva, kroz društvene mreže svakodnevno educiraju o spinalnoj mišićnoj atrofiji, rehabilitaciji, vježbama, ali i ukazuju na manjkavosti određenih struktura sustava kako bi djeca odrastala kvalitetnije i bolje. 

- Lava je uspješno dozirana, uspješno je napravila svoje prve korake, uspješno stoji i kreće, a najvažnije od svega izrasta u sretnu djevojčicu punu ljubavi. Vama, hrvatskim građanima, od srca hvala na tome ! Neizmjerno smo zahvalni što ste prepoznali našu priču i odlučili ju podržati – rekla je Petra na kraju i zaželjela mirne blagdane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Lava 00:52

POGLEDAJTE PRIČU O BORBI MALE LAVE PROTIV TEŠKE BOLESTI:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom