Obavijesti

News

Komentari 53

Premijer: Mi šaljemo u Srbiju poruke mira, ali želimo i istinu

Premijer: Mi šaljemo u Srbiju poruke mira, ali želimo i istinu
1

Premijer je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine sudjelovali u "Oluji " označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske

VIDEO

Premijer Andrej Plenković  u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede ustvrdio nedvojbenu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i istaknuo da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije "Oluje", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, suradnje i mira. 

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo suradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira", poručio je premijer u razgovoru za HRT ispred kninske tvrđave gdje će večeras biti priređen prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata.

Premijer je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine sudjelovali u "Oluji " označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske. 

"Došli smo u Knin odati počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u povijesti Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković, posebno istaknuvši ulogu generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji će večeras biti odlikovani najvećim hrvatskim odličjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izrazio je i zadovoljstvo što će se upravo sutra, na Dan pobjede, javnosti predstaviti tri višenamjenska borbena zrakoplova F 16 koja će tijekom središnje proslave nadletjeti Knin.

Istaknuo je i da je nabava tih borbenih zrakoplova bila odličan odabir koji jača hrvatsku sigurnost i snaži Hrvatsku u svakom pogledu. 

Govoreći o braniteljima, podsjetio je na brigu koju njegova vlada vodi o braniteljima i njihovim obiteljima, da je u proteklih godinu dana donesen jedinstven zakon o hrvatskim braniteljima te da su proračunska sredstva namijenjena braniteljskoj populaciji uvećana za pola u odnosu na 2016.

Na kraju se osvrnuo i na poreznu reformu ustvrdivši da joj je cilj rasteretiti građane i poduzetnike.

 "Ambicija nam je imati i ove godine suficit, siguran sam da ćemo ovim poreznim potezima omogućiti da građani imaju više sredstava za život", poručio je Plenković. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag