News

Komentari 60

Premještaju štićenike: Neki od njih su u suzama napustili dom

Premještaju štićenike: Neki od njih su u suzama napustili dom

Obitelj same dolaze po svoje bake djedove, očeve, majke, a za one koji ne mogu doći do svojih članova obitelji, Centar za socijalnu skrb će osigurat prijevoz

Iz Doma za starije i nemoćne osobe 'Zelena oaza', u kojem je u jučerašnjem požaru smrtno stradalo šestero korisnika, u nedjelju je počeo najavljeni premještaj korisnika u Dom Lobor–grad, a na raspolaganju su im i drugi domovi, doznaje se od ravnateljice Centra za socijalnu skrb Donja Stubica Stanke Erdelje.

Iz objekta na adresi Dolinska 22. premjestit će svih 21 štićenika privatnog doma za starije i nemoćne 'Zelena oaza', i to u državne domove na različitim lokacijama. Doznajemo i da će u narednim danima premjestiti štićenike iz objekta na adresi Dolinska 8.

Obitelj same dolaze po svoje bake djedove, očeve, majke, a za one koji ne mogu doći do svojih članova obitelji, Centar za socijalnu skrb će osigurat prijevoz sanitetom. 

POGLEDAJTE VIDEO

Osim Lobora, kaže, imaju na raspolaganju i druge domove, a očekuje i nada se da će svi korisnici 'Zelene oaze' biti preseljeni do kraja dana.

Istaknula je i kako je svima u Centru najvažnije da ljudi, od kojih su mnogi još pod stresom, budu zbrinuti te da će učiniti sve da tako i bude.

- Lijepo je da su došli članovi njihovih obitelji i pružili im pomoć, a to i mi radimo kako bismo svi zajedno lakše prebrodili ovo teško razdoblje. Ima tu i pokretnih, i polupokretnih osoba, a većina nepokretnih kojima rodbina nije mogla pronaći adekvatan smještaj ide u Lobor - rekla je ravnateljica donjostubičkog Centra za socijalnu skrb.

Smještaj u Lobor-gradu ili drugim domovima, odnosno povratak starijih osoba kućama tek je privremeno rješenje kojim se obiteljima omogućuje određeno vremensko razdoblje tijekom kojeg sami mogu pronaći novi dom za starije članove svojih obitelji, pojasnila je Erdelja.

Neki u suzama napuštaju Dom u kojem su živjeli godinama, a kako je to izgledalo, pogledajte na fotografijama.

Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj je poginulo šest štićenika

Obišli smo zgarište požara u Andraševcu u kojem je život izgubilo šest štićenika Doma za starije i nemoćne. I dok se rezultati očevida još uvijek čekaju, pogledajte kako mjesto tragedije izgleda dan poslije

Uzrok požara staračkog doma u Andraševcu kojem je vlasnica Gabrijela Čičković još nije poznat, čekaju se rezultati očevida.

Najčitaniji članci