Broj zaraženih narastao, u 24 sata još 27 oboljelih od korone | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 329

Broj zaraženih narastao, u 24 sata još 27 oboljelih od korone

Broj zaraženih narastao, u 24 sata još 27 oboljelih od korone
1

Šest ljudi je još zaraženo u Zagrebu, u Varaždinskoj županiji je zabilježen jedan slučaj, kao i u Osječko-baranjskoj te Zadarskoj . U Splitsko-dalmatinskoj županiji ima pet novih slučajeva

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš je iznio najnovije podatke. Danas je 57. dan od pojave virusa u Hrvatskoj. U 24 sata ima novih 27 bolesnika, ukupno je 1908 slučajeva. Od jučer je preminula jedna bolesnica u KBC Dubrava. Na respiratoru je 18 ljudi, hospitalizirano ih je manje nego jučer. 

PRATITE UŽIVO: 

[UŽIVO] Broj oboljelih od korone je opet narastao

Objavljuje 24sata u Utorak, 21. travnja 2020.

Čak 801 čovjek se oporavio od korone. 

Davor Božinović je čestitao primorsko-goranskom Stožeru zbog odličnih rezultata. 

Na pitanje hoće li se uskoro otvoriti granice sa susjednim zemljama obzirom na to da neki imaju članove obitelji van Hrvatske, Božinović je rekao: 

- Mi smo prije nekoliko dana produžili odluku o zabrani prelaska državne granice. Hrvatska granica je i granica Europske unije i mi pratimo ono što se zaključi. Ali kada govorimo o spajanju obitelji, granična policija to omogućuje - poručio je Božinović. 

Most: Usluge na zagrebačkim grobljima poskupjele za 500%
Most: Usluge na zagrebačkim grobljima poskupjele za 500%

Što se tiče povratka učenika u škole i studenata na fakultete, Krunoslav Capak rekao je kako to ovisi o epidemiološkoj situaciji, a odluku od tome donosit će Vlada u suglasnosti s Civilnim stožerom. 

- Nastava na fakultetima, obzirom da i sam predajem, ide dobro i ne vidim zašto se ne bi akademska godina završila online - poručio je. 

Neki biskupi su zamolili ukidanje zabrane vjerskih okupljanja.  

Detaljan plan HGK: 'Otvorite trgovine, obrte, promet, vrtiće'
Detaljan plan HGK: 'Otvorite trgovine, obrte, promet, vrtiće'

- Vlada i svi ministri rade na tome da se napravi "fazna izlazna strategija". Kad tad posao bude dovršen, a trebao bi biti ovaj tjedan, onda ćemo moći više govoriti o tome. Svaka djelatnost uključuje i situaciju koja se treba u ovim uvjetima tretirati s te strane. Važno nam je kad krenemo u popuštanje da sve bude dobro i usklađeno - rekao je Božinović. 

- Ova situacija će potrajati - rekao je. 

Iako je broj novozaraženih bio jučer 10, a danas 27, Capak ipak kaže kako je u pitanju trend koji je već neko vrijeme silazan.

- Linija broja novooboljelih dnevno lagano pada. Taj pad je i dalje blag, a epidemiološku situaciju ne procjenjujemo samo na padu - rekao je Capak. 

I Oktoberfest je postao žrtva virusa! U 2020. ga neće biti
I Oktoberfest je postao žrtva virusa! U 2020. ga neće biti

Ministar Beroš dotaknuo se mjera listi čekanja obzirom da se zdravstveni sustav vraća u normalu. 

- Uvest ćemo redovite liste čekanja i vodit ćemo računa da se zaostaci nadoknade. Lista čekanja je moj prioritet od prvog dana mog mandata. Imam nekoliko novih alata na raspolaganju koji će nam pokazati koliko se pregleda obavlja u zdravstvenim ustanovama i na koliko aparata. Razmislit ćemo i prolongaciji rada u onim institucijama koje imaju infrastrukturu i dovoljno zaposlenih za to - rekao je. 

Što se tiče splitskog doma za starije, ministar Beroš je rekao da izvještaj još nije gotov. 

- Očekujemo završenje tog procesa. To bi trebalo biti sutra - rekao je. 

Capak je rekao kako u Hrvatskoj na testiranje čeka oko 15 tisuća pomoraca koji se trebaju ukrcati na brod, a uvjet za to je da imaju negativan test na koronu. Postoji nekoliko privatnih laboratorija koji bi uveli testiranje PCR testom za njih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 329

VIDEO

Ispovijest oca ubijenog Damira: Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram lijes
STRAVA U DARUVARU

Ispovijest oca ubijenog Damira: Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram lijes

Krešimir Pahoki (53) upao je u starački dom i ubio šestero ljudi. Među njima i Damira Fijalu (36), medicinskog tehničara i zaposlenika doma. Njegov otac potpuno je shrvan...
Andreju Plenkoviću na Dugom otoku mještani poklonili govno
DOBIO SUVENIR

Andreju Plenkoviću na Dugom otoku mještani poklonili govno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u ponedjeljak Dugi otok. Dočekali su ga veselje, glasna muzika, pozdravi i selfieji