News

Komentari 37

Prijeti im kolaps: Istok Austrije i Beč za Uskrs uvode strože mjere

Prijeti im kolaps: Istok Austrije i Beč za Uskrs uvode strože mjere

Nakon što su jučer objavili da u ostatku zemlje nema promjena, odnosno popuštanja za Uskrs, pokrajine s istoka Austrije najavile su danas da zatvaraju trgovine koje nisu nužne zbog opasno velikih brojeva zaraženih

Beč i druge dvije pokrajine u istočnoj Austriji će tijekom Uskrsa zatvoriti sve trgovine koje nisu nužne za svakodnevni život, javljaju u srijedu austrijski mediji, navodeći kao razlog porast zaraza koronavirusom i pritisak na jedinice intenzivne njege.

Beč, Donja Austrija i Gradišće, koje graniči s Mađarskom, razrađuju strože restikcijske mjere s ministarstvom zdravstva, nakon što je vlada odlučila da će dosadašnje mjere u ostalim dijelovima zemlje ostati nepromijenjene.

 

Od devet pokrajina, spomenute tri su najpogođenije epidemijom covida-19 i imaju veći broj zaraženih britanskom varijantom koronavirusa.

Ministar zdravstva Rudolf Anschober  upozorava na "prijeteći kolaps" na odjelima intenzivne njege u istočnoj Austriji.

Sve trgovine osim prehrambenih se u istočnoj Austriji zatvaraju od 1. do 6. travnja. Trgovine su i inače zatvorene na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak.

 

Uskrsni praznici za đake će se u trima provincijama produljiti s jednog na dva tjedna, ili će se drugi tjedan nastava odvijati na daljinu.

Maske za lice, obavezne u javnom prijevozu i trgovinama, morat će se nositi i u ostalim zatvorenim prostorima.

 

Najčitaniji članci