Obavijesti

News

Komentari 111

Prijetio da će im ubiti djecu: Predao se brutalni kamatar

Prijetio da će im ubiti djecu: Predao se brutalni kamatar
1

TEROR Zoran M. (51) od supružnika (62, 49) iznuđivao je novac čak 12 godina. Prijetio im je da će im ubiti djecu, a uzeo im je 1,5 milijuna kuna

VIDEO

Zoran M. (51), osumnjičen da je 12 godina kamatario bračni par, predao se u pratnji odvjetnika u kriminalističku policiju u Heinzelevoj. Uhitili su ga i predali pritvorskom nadzorniku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Kad je došao u policijske prostorije u ponedjeljak poslijepodne u Zagrebu, Zoran M. je rekao da se javlja po pozivu policije. Pritvoren je, a policija je kriminalističko istraživanje u ovom slučaju već provela krajem prošle godine te su zbog sumnji na iznudu podnijeli kaznenu prijavu protiv Zorana M. te njegova navodnoga pomagača Branka S. (67), piše Jutarnji.

Iznuđivali su obitelj 12 godina: Uzeli su im čak 1,5 milijuna kn!
Iznuđivali su obitelj 12 godina: Uzeli su im čak 1,5 milijuna kn!

No, dok je Branko S. uhićen, za Zoranom M. policija je raspisala tjeralicu. Nakon što je Branko S. ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, tužitelji su ga pustili jer su zaključili da nema potrebe da se protiv njega traži istražni zatvor jer je njegova uloga minorna. Naime, Branko S. je otišao kod bračnog para preuzeti 2000 eura, a istražiteljima je kazao da o iznudi nema pojma. No, Zoran M. je osumnjičen da je 12 godina prijetio bračnom paru hladnim i vatrenim oružjem, sakaćenjem i silovanjem, ali ne samo njih već i njihove djece te da je od supružnika iznudio oko 1,5 milijuna kuna. 

'Ubit ću ti djecu ako se pojaviš na sudu'

Kako je izvijestila zagrebačka policija, sve je počelo 2006. godine kad je iznuđivač počeo prijetiti bračnom paru i njihovoj djeci. Maltretirao ih je i govorio im da će ih sve isprebijati ako mu ne vrate dugove.

U raljama kamatara: "Ubit ću ti djecu, zalit ću ih kiselinom"
U raljama kamatara: "Ubit ću ti djecu, zalit ću ih kiselinom"

Koristio je klasične “kamatarske” metode pa je, između ostalog, prisiljavao 62-godišnjaka da dolazi u njegov stan u Zagrebu gdje mu je prijetio vatrenim i hladnim oružjem. Sve je to činio kako bi ga prisilio da mu mjesečno predaje novac, što je on i činio, u strahu za svoj i život svoje obitelji.

Kako bi potkrijepio prijetnje da će nauditi njihovoj djeci, koja su živjela izvan zemlje, kamatar je saznao gdje stanuju te je roditeljima slao fotografije iz mjesta njihova boravka uz prijeteće poruke. Tako je uspio prisiliti oca da potpiše izjavu o nepostojećem dugu u visini od 198.900 eura, a potom ga je tužio na sudu radi neisplate duga.

Svaki put prije održavanja sudskog ročišta kontaktirao bi ga govoreći mu da se ne smije pojaviti na sudu.

- Ubit ću ti djecu ako se pojaviš - zaprijetio bi, sve u cilju da svojim svjedočenjem ne utječe na spor.

Sve to nije mu bilo dosta pa je prijetnjama prisilio i suprugu oštećenog da kod javnog bilježnika potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125.000 eura od svog supruga. Jamstvo za povrat duga trebala je biti prodaja zemljišta na Jadranu u vlasništvu njezine obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca