Obavijesti

News

Komentari 0

Prince ima novi život: Samo mi baci loptu i tvoj sam zauvijek!

Prince ima novi život: Samo mi baci loptu i tvoj sam zauvijek!
2

Volonteri iz Dumovca po dojavi su otišli po Princea starog oko godinu i pol koji je bio toliko uplašen, agresivan i u lošem stanju da su ga morali sedirati da ga uhvate. Danas je veseo i spreman za udomljavanje

VIDEO

Toliko je režao. Jedan krivi pogled i poludio bi. Nije ga se uopće smjelo pogledati. Ostatak vremena je drhturio u kutu i nitko mu se nije smio približiit, rekla je trenerica pasa Marija Ferenček iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba koji je smješten u Dumovcu.

Bili su to prvi Princeovi dani u azilu, ali sada je to potpuno drugi pas. Po njega su volonteri otišli po dojavi građana koji su prijavili da luta cestom i da je u očajnom stanju.

- To su bili čupovi dlake zaljepljeni po njemu. Jedva je hodao. Ispod sve te dlake sve je bilo prepuno rana i nametnika. Da bismo ga oprali i ošišali, također je morao biti uspavan - rekla je Marija.

A od trenutka kada se probudio, počela je njegova životna škola, navikavanje na ljude i normalan život. Marija je odradila vrhunski posao. Cijelu je brigu o njemu preuzela na sebe. 

- Za početak, svaki sam dan provodila s njima, ali morala sam mu biti okrenuta leđima kako ne bi pomislio da sam mu prijetnja. Morao je samo osjetiti da sam tu i da mu neću ništa. Ostavljala sam mu i hranu. S vremenom smo došli do toga da je htio pojesti komadić salame iz moje ruke. U drugoj fazi, morala sam ga naviknuti nekako na povodac od kojeg je zazirao i užasno ga se bojao. Svaki sam mu dan istovremeno pokazivala povodac i davala mu hranu kako bi ga povezao s nečim dobrim. Na kraju je prihvatio i taj povodac. Za sve to, trebala su mu dva mjeseca - otkrila je trenerica.

Dodala je da su u Princeu bile miješane emocije kad ga uspjela na povodcu izvesti u šetnju.

- Vidjelo se da jako želi, ali da ga je istovremeno i strah. Bojao se ljudi i tresao se. Ali na površinu je sve više izbijao njegov znatiželjni karakter, sve je htio istražiti i napokon je pokazao koliko je veseo i aktivan - rekla je Marija.

Nije dopuštala nikome da ga dira, već ga je puštala da onjuši samo onoga koga bi on poželio. Tako je prestao i strah od ljudi. S Marijom je naučio svakakve vježbe na poligonu za kojeg je pokazao iznimnu zainteresiranost.

Uz to, obožava loptice i samo čeka da mu je netko baci. Tu ga može svatko dobiti. Spreman je za novi dom.

- Onaj tko ga želi udomiti bilo bi poželjno da i dalje trenira s njim bilo koju vrstu treninga jer je to jako suradljiv i zainteresiran pas koji voli raditi i trenirati - poručila je Marija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa