Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Zbog onečišćenja: Privremeno zabranili kupanje na Bundeku

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom "dobro"

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
17 komentara

Na sve tri plaže jezera Bundek utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje zbog povećane granične vrijednosti mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka pa je na snazi privremena zabrana kupanja, priopćio je u utorak Gradski ured za zdravstvo.

Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka, navode iz Ureda.

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom "dobro". 

Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nastavit će provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek svaka dva tjedna, kako je i propisano. Rezultate analize objavljivat će na službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama.

Voda na jezeru Jarun zadovoljavajuće je kvalitete i prikladna je za kupanje.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message