News

Komentari 5

Prkić: Puljak je trebao ostati dosljedan oko duginih zastava

Prkić: Puljak je trebao ostati dosljedan oko duginih zastava

Ako igramo bez zakulisnih igara mi ćemo uspjeti, ako krene igra ispod stola, nećemo dugo izdržati, poručio je novoizabrani predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić

Novoizabrani predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić kaže kako mu je drago što je vijeće napokon konstituirano, iako bi volio da su to uspjeli učiniti iz prvog pokušaja.

Pogledajte video

- Po meni se nije ništa bitno promijenilo. Možda su bili nekakvi nesporazumi koji su sada izglađeni. Znate da je Most imao odvojene razgovore s gradonačelnikom, pretpostavljamo da je sada to u redu. Oni su se izjasnili da tu nije ništa krupno i krucijalno traženo s njihove strane, niti su postavljali uvjete nego su jednostavno konačno našli zajednički jezik - rekao je Prkić za N1.

Komentirao je i postavljanje duginih zastava u Splitu.

- Mislim da se gradonačelnik zaletio s time i sad je upao u kašetu brokava, kako mi kažemo, pa se sada teško vadi iz toga. Ako je odlučio da ta zastava ide tu, onda je tu trebao biti čvrst do kraja. Ako nije odlučio onda nije trebao ni mijenjati taj Pravilnik o isticanju zastava. Po meni je tu puno važniji sadržaj nego forma, puno je važnije da mi kao društvo shvatimo da moramo biti tolerantni i da moramo imati nultu stope tolerancije prema nasilju. Moramo shvatiti da postoje oni koji su drugačiji od nas i da nisu nužno loši ako su drugačiji, a to gdje će biti zastava je manje važno, treba objasniti zašto je ta zastava tu - rekao je Prkić.

Prkić kaže kako nije očekivao da će ga HDZ podržati za predsjednika Vijeća.

- Oni su shvatili da postoji većina pa su se pridružili tome, da nije bilo većine teško da bi oni to podržali. Ali, naravno da neće biti tako, oni će žestoko zastupati svoje stavove, ali mislim da ćemo biti jedinstveni kod ključnih stvari koje se tiču Splita - rekao je Prkić.

Kaže kako je prije godinu dana rijetko tko mogao zamišljati ovakav rasplet događaja u Splitu.

- Kada se sve zbroji oduzme, mi smo tu da radimo u interesu građana Splita. Moramo dati sve od sebe da stvari krenu nabolje. Prvi puta smo, osim SDP-a, u situaciji da odlučujemo i mijenjamo stvari direktno. Ako mi sad tu priliku propustimo, mislim na sve, i na Most i na nas i na Centar, čak i SDP, ne znamo hoće li nam se ponovno pružiti prilika i hoćemo li mi ubiti nadu mnogima na neki broj godina dok se netko novi ne probudi. Imamo veliku odgovornost i nadam se da će se savjest probudit kod svih - rekao je Prkić.

Ako igramo bez zakulisnih igara mi ćemo uspjeti, ako krene igra ispod stola, nećemo dugo izdržati - dodao je.

Najčitaniji članci