Obavijesti

News

Komentari 84

Pronašli olupinu helikoptera i tijelo stradalog pilota Baturine

Pronašli olupinu helikoptera i tijelo stradalog pilota Baturine
6

Ronitelji Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga pronašli su olupinu helikoptera Kiowa Warrior i tijelo pilota Tomislava Baturine...

VIDEO

Ronitelji Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice  u utorak 28. siječnja 2020. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli  olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio jučer u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Tomislava Baturine (33), u šibenskom kanalu, ispred Zablaća, stoji u priopćenju MORH-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Klarinu je biti pilot bila čast, a Baturina je najbolji u naraštaju
Klarinu je biti pilot bila čast, a Baturina je najbolji u naraštaju

Istraga je i dalje u tijeku te Povjerenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće.

Baturina je bio najbolji pilot u naraštaju

Natporučnik pilot Tomislav Baturina bio je i pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen.

- Kod mene je put do vojnog pilota bio neuobičajen. Prvo sam završio turistički menadžment u Šibeniku, kad se pojavila mogućnost razvoja karijere kroz sustav Oružanih snaga RH. S obzirom na izvrsne rezultate na liječničkom, stigla je ponuda za školovanjem za vojnog pilota. I sad se naježim kad se sjetim tog trenutka - izjavio je 2014. vojni pilot Tomislav Baturina iz Sinja, koji je bio proglašen najboljim u svojem 18. naraštaju.  

Nakon srednje škole, mladi Sinjanin upisao je Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu i završio ga kao kadet HV-a. Njegov otac Slavko također je bio dragovoljac, a nakon rata nastavio je raditi u HV-u sve do umirovljenja, piše Slobodna Dalmacija.

Iza Tomislava ostaju njegova supruga i dijete.

Pilot Marin Klarin poginuo je u padu helikoptera kod Šibenika
Pilot Marin Klarin poginuo je u padu helikoptera kod Šibenika

Krstičević i Šundov izrazili sućut obitelji Baturina

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov u utorak su izrazili sućut obitelji pilota Tomislava Baturine.

- Hrvatsko ratno zrakoplovstvo izgubilo je velikog pilota i jednog od onih koji su nam služili na čast i ponos. Obitelj Hrvatske vojske suosjeća s vama u ovim teškim trenucima, izgubili smo hrabrog i poštenog vojnika - navodi ministar Krstičević u izrazima sućuti.

Načelnik Glavnog stožera general Šundov ističe da ga je duboko dirnula tužna vijest o iznenadnoj i tragičnoj smrti cijenjenog pripadnika Hrvatske vojske, uzornog kolege i dragog prijatelja Tomislava Baturine, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Povodom smrti pilota Tomislava Baturine i Marina Klarina danas u 9 sati otvorene su knjige žalosti u Ministarstvu obrane u Zagrebu na Trg Kralja Petra Krešimira IV br. 1. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1