News

Komentari 93

Pronašli psića odrubljenih šapa s prostrijelnom ranom na čelu: Mislimo da ga je netko bacio

Pronašli psića odrubljenih šapa s prostrijelnom ranom na čelu: Mislimo da ga je netko bacio

Pronašli psića odrubljenih šapa s prostrjelnom ranom na čelu u Rokovcima u blizini Vinkovaca. Bio je teško ranjen i daleko od civilizacije, no veselim repićem i osmjehom dočekao je ljude koji su ga došli spasiti

U petak je bio sasvim svakidašnji dan za Vesnu Dragičević (56), umirovljenicu iz Vinkovaca. Pregledavala je ona tako objave na svome Facebook profilu kad odjednom šok. Zastane na objavi Udruge za zaštitu životinja Rocco objavljenu u 11:00 sati:

 - Poštovani, danas sam naišao na psa u jako teškom stanju…nalazi se u kanalu koji se ulijeva u Bosut uz željeznički most kod Rokovačkih zidina..zgrožen vandalskim činom..ne znam kako bih nazvao te spodobe koje čine takva djela..pas je bez prednje lijeve noge, zadnja lijeva noga u predjelu šape je upaljena. Ima komad drveta u tijelu i na glavi ozljedu od metka, pretpostavljam. Nahranio sam ga ali mi jadnik nije htio priči na manje od dva metra – pisalo je u dojavi koju su primili.

POGLEDAJTE VIDEO: Spasili psića odrezanih nogu i prostrijelne rane na glavi

Vidjela je tada Vesna kako malenom psiću treba hitna pomoć, nazvala je sina Brunu Nagulova (22) i krenuli su u spašavanje.

- Probudila sam sina, a on mi je u vožnji pomagao. Zvao je svaki kontakt i tražio točnu lokaciju psa dok sam vozila. Tada smo otkrili kako je malenog psića čovjek vidio i dan ranije nego je udruga primila dojavu. Ne znam kako netko može dopustiti ostaviti tako malo biće da leži i pati se. – rekla nam je Vesna.

Usputno je jedan čovjek Bruni rekao kako je psić agresivan, kako reži i hoće ugristi. Tražili su pomoć dobrovoljaca da kupe tablete za smirenje od veterinara jer njih dvoje žurno voze prema željezničkom mostu. Govore kako nije bitno je li pas bio agresivan, može ga se smiriti makar tableticom, bilo im je bitno spasiti ga i odvesti veterinaru.

Iako su se mnogo puta gubili na putu, daleko od naseljenih mjesta gdje se mogu vidjeti samo njive i tragovi traktora, u daljini ugledali su željeznički most. Stigli su tako do mosta, a kada su ga prešli umalo su oboma suze krenule navirati.

- Bože sačuvaj, tamo leži psić! Bili smo u šoku, jadno maleno biće. Krenuli smo prema njemu i nekoliko puta pali, ne znamo kako je tamo dospio jer je sve zaraslo i nema civilizacije, mislimo kako ga je netko bacio – ispričala je Vesna.

Najčitaniji članci