Obavijesti

News

Komentari 58

'Prostituirate znanost, vratite se glikanima! Visoka smrtnost u pandemiji je i vašom zaslugom'

'Prostituirate znanost, vratite se glikanima! Visoka smrtnost u pandemiji je i vašom zaslugom'

Metoda Vašeg pseudoznanstvenog djelovanja u pandemiji nazva se: skupljanje djelomičnih informacija koje Vama odgovaraju i njihova prerada u medijsko-tekstiltrgovačko-PRovskim kružocima, napisali su

VIDEO

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) odgovorila je Gordanu Laucu, molekularnom biologu i nedavnom članu znanstvenog vijeća, koji je iz istog izbačen, nakon što je pozvao na prosvjed protiv Covid potvrda. 

Od korone umiremo češće nego Talijani, Srbi, Slovenci: 13. smo na svijetu po broju žrtava
Od korone umiremo češće nego Talijani, Srbi, Slovenci: 13. smo na svijetu po broju žrtava

Prije toga je širio teorije s kojima se mnogi znanstvenici nisu slagali i od kojih su se žestoko ogradili. 

HUBOL mu je sad napisao da prostituira znanost i prenosi lažna evanđenja njega i njegovih sljedbenika. 

Dodali su kako je njegovo djelovanje pseudoznanstveno i toksično i da se vrat glikanima. 

Ovo je izjava na koju je reagirao HUBOL:

"U jučerašnjoj emisiji Otvoreno Prof. dr. sc. Bruno Baršić, dr. med., voditelj stožera KB-a Dubrava, rekao je da su bolničke infekcije sa SARS-CoV-2 velik problem.

Očekujem da će ga HUBOL - Hrvatska udruga bolničkih liječnika "počastiti" istim onim lijepim riječima kojima je počastila mene kad sam na to upozoravao čim su objavljeni znanstveni radovi koji su pokazali da zaštita od zaraze koju daje cijepljenje opada na oko 50% već nakon šest mjeseci, a da zaraženi cijepljeni nose podjednaku količinu virusa kao i zaraženi necijepljeni...

Nažalost covid-potvrde u zdravstvu su u velikoj mjeri pridonijele tim bolničkim infekcijama. Da je 'struka' slušala 'znanost', mogli smo u periodu kad je prevalencija virusa u populaciji bila jako visoka redovito testirati sve koji dolaze u kontakt s teško bolesnim ljudima i tako spasiti brojne živote. Nažalost pojedinim istaknutim pojedincima i organizacijama bilo je važnije i dalje lobiranjem širiti neistine u nadi da će tako dodatno potaknuti prodaju cjepiva... Sada uvode testiranje i za cijepljene zdravstvene djelatnike, no broj zaraženih je u padu već tjednima i to uskoro više neće niti imati smisla...", napisao je Lauc. 

Odgovor HUBOL-a:

"I evo njega opet.

Zahvaljujemo što javnost i nas podsjećate na svoje zaključke o COVID-19 bolesti koje ste izveli vlastitom prokušanom i ustaljenom metodom. Metoda Vašeg pseudoznanstvenog djelovanja u pandemiji nazva se: skupljanje djelomičnih informacija koje Vama odgovaraju i njihova prerada u medijsko-tekstiltrgovačko-PRovskim kružocima. Proizvod takvih istraživanja obično bude ovakav uradak na uranak.

Pa da Vam ukratko objasnimo uzroke bolničkih infekcija.

Sve bolničke infekcije, pa tako i ova, u uvjetima naših bolničkih ustanova, nastaju iz više razloga.

1. Infrastrukturni: sobe u kojima leži najčešće 4 do 6 pacijenata, sobe koje dijele iste kupaonice, odjeli s jednom kupaonicom, jedinice intenzivnog liječenja bez dovoljno izolacijskih prostora. Jedan pacijent koji dođe u inkubaciji s negativnim brisom u takvim uvjetima može zaraziti sve ostale u istom prostoru. Nema veze s Vašim tezama o COVID potvrdama i testiranju svih.

2. nedovoljan broj osoblja (uključujuću sve koji sudjeluju u zdravstvenoj skrbi od liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeuta do pomoćnog osoblja. Pomoćno osoblje kojeg je nedovoljno u svim ustanovama je u ovoj problematici jedna od najvažnijih karika u sprječavanju prijenosa održavanjem higijene prostora). Opet nema veze s Vašim tezama. Sve ovo ste znali dok ste bili član Upravnog vijeća jedne bolnice. Jeste li tada pisali što o tome? Ne, naravno. Nije Vam važno. Idemo dalje u maloj lekciji nastanka i sprječavanja bolničkih infekcija.

3. Inkubacija. Nikad čuli? Test u inkubaciji koja traje do 14 dana često je negativan.

4. COVID potvrde. Rečenica koju prenosite kao lažno evanđelje Vas i Vaših sljedbenika, hraneći pritom ljude nepovjerenjem prema cjepivu, da cijepljeni i necijepljeni jednako prenose virus i da su cijepljeni djelatnici “u velikoj mjeri pridonijeli tim bolničkim infekcijama” je razina zaključka da je vaše pojavljivanje u medijima zadnjih godina u velikoj mjeri doprinijelo većem broju ugrađivanja implantata dojki jer… eto, ljudi vas prate, javno iskazujete divljenje prema lijepim ženskim oblinama, pa je zaključak da ste Vi za to odgovorni.

Kad Vi ili bilo tko koji će provoditi testiranje cijepljenih i necijepljenih u istraživanje koje se najavljuje među metode rada uvrsti izolaciju virusa, tek tada će moći točno interpretirati rezultate testiranja cijepljenih osoba kod kojih je rezultat testiranja pozitivan na SCoV2 virus i mogućnost da ga prenesu na druge. Osnove virologije i epidemiologije.

Do tad, znamo da ova mantra jednakog prijenosa nije točna. Jer joj nedostaje ključni dio. Cijepljene osobe su u višestruko manjem riziku razbolijevanja s manjim rizikom transmisije i kada se razbole.

Ovakvim plitkim, pitkim, ali toksičnim marketingom u pandemiji prostituirate virološku i epidemiološku znanost.

Svojim marketingom u pandemiji izravno ste odgovorni, naravno uz one koji su Vam davali legitimitet, za ishod epidemije.

Svojim marketingom u pandemiji učinili ste puno. Visoko mjesto na ljestvici smrtnosti i Vaša je zasluga.

Stoga, vratite se glikanima.

Najljepše Vas molimo. Dovoljno ste učinili", poručili su iz HUBOL-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava