News

Komentari 3

Provalili u ured Puigdemontova odvjetnika: 'Što je iduće? Ja?'

Provalili u ured Puigdemontova odvjetnika: 'Što je iduće? Ja?'

Odvjetnik Boye sudjelovao je u brojnim eksponiranim i kontroverznim slučajevima posljednjih godina. Trenutno zastupa Puigdemonta, optuženog zbog organiziranja referenduma o nezavisnosti Katalonije

Nepoznati počinitelji provalili su u ured odvjetnika Gonzala Boyea koji zastupa bivšeg predsjednika katalonske vlade Carlesa Puigdemonta i aktualnog Quima Torru, no nakon premetačine ureda nisu ništa odnijeli, izvijestila je u ponedjeljak španjolska novinska agencija EFE.

Pogledajte video

U petak oko 21.20 sati policija je zaprimila telefonski poziv zbog nasilne provale u ured u središnjem Madridu, u četvrti Salamanca, izvijestila je španjolska agencija pozvavši se na neimenovane izvore u policiji i bliske odvjetniku. Policija je zatim došla ondje na očevid a iduće jutro je Boye preko Twittera izvijestio da mu je netko bio upao u ured.

- Upali su nam u ured tijekom noći...sve je razbacano no ne znamo je li riječ o pokušaju pljačke. Lopovi nisu odnijeli računala ali čini se da ih je zanimao naš server...Što je iduće? Moja kuća, moja obitelj ili ja? - napisao je.

Neimenovana osoba bliska Boyeu rekla je za EFE kako su bile otvorene ladice, vrata ormara, te razbacane stvari no „da ništa nije nedostajalo“. Ta osoba smatra kako je time poslana poruka odvjetniku.

Boye, 54-godišnji odvjetnik, sudjelovao je u brojnim medijski eksponiranim i kontroverznim slučajevima u Španjolskoj posljednjih godina. Trenutno zastupa Puigdemonta, optuženog u Španjolskoj zbog organiziranja referenduma o nezavisnosti Katalonije 2017. kojeg je bio zabranio Ustavni sud. Sudac španjolskog Vrhovnog suda zatražio je ovaj mjesec od Europskog parlamenta da mu ukine zastupnički imunitet kako bi ga Belgija mogla izručiti Španjolskoj gdje mu želi suditi.

Puigdemont je odaslao podršku odvjetniku poručivši kako je ovaj događaj „neprihvatljivo zastrašivanje“.

Boye također zastupa i aktualnog predsjednika katalonske vlade Quima Torru koji čeka odluku Vrhovnog suda nakon što mu je katalonski Visoki sud pravde odredio zabranu obnašanja javnih funkcija na godinu i pol dana zbog povrede predizborne kampanje i neposluha.

Najčitaniji članci