News

Komentari 3

Provaljivao u stanove i kuće, a ukrao je čak i kasicu prasicu...

Provaljivao u stanove i kuće, a ukrao je čak i kasicu prasicu...

Muškarac (31) provalio je u dva ugostiteljska objekta, 33 obiteljske kuće i jedan stan na području Osijeka, Višnjevca, Tenje i Baranje. Krao je novac, nakit, mobitel, novčanike, bankovne kartice, alkohol...

Od početka 2019. godine do 13. siječnja 2020. godine 31-godišnji lopov provalio je u dva ugostiteljska objekta, 33 obiteljske kuće i jedan stan na području Osijeka, Višnjevca, Tenje i Baranje. Ukrao je novac, nakit, mobitel, više novčanika s novcem i dokumentima, onesposobljen trofejni pištolj, bankovne kartice, razna alkoholna pića i ključeve.

Nad njim su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU osječko – baranjske, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili  kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje ukupno 37 kaznenih djela (36 kaznenih djela „Teška krađa“ i jedno kazneno djelo „Računalna prijevara“).

- Unazad dva mjeseca trajala je operativna akcija 'Antara koja je rezultirala uhićenjem počinitelja. Na temelju sudskog naloga policijski službenici 14. siječnja obavili su pretragu osobnog automobila i pretragu doma i drugih prostorija koje na području Osijeka koristi 31-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više predmeta za koje se pretpostavlja da potječu od izvršenja kaznenog djela i predmete za koje se pretpostavlja da služe za izvršenje kaznenih djela. Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće - kazali su na konferenciji za medije održanoj u prostorijama PU.

Krađe je pomno planirao

Tijekom studenog 2019. godine provalio je u obiteljsku kuću u Kozarcu i ukrao novac i bankovne kartice. Potom je ukradenom karticom na bankomatu u Osijeku podigao nekoliko tisuća kuna.


 
Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta veća od sto pedeset tisuća kuna.

-  Počinitelj je pomno planirao kaznena djela. Neke predmete je prodavao i tako stjecao materijalnu korist - kazao je Krunoslav Patača,  voditelj Službe općeg kriminaliteta.

Glasnogovornik PU osječko – baranjske Zoran Kon istaknuo je važnost poduzimanja mjera samozaštite. Također je upozorio građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

U 2019. evidentirano 650 krađa

Tijekom 2019. godine na području PU osječko – baranjske evidentirali smo ukupno 2890 kaznenih djela, dok smo 2018. godine evidentirali ukupno 3177 kaznenih djela.
 
Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela u 2018. godini, 625 se odnosilo na kaznena djela teška krađa. U 2019. godini evidentirali smo ukupno 650  kaznenih djela teška krađa.
 
U 2018. godini, kao i u 2019. godini, evidentirali smo ukupno 603 kaznena djela provalnih krađa.
 
Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teška krađa i provalne krađe tijekom 2018. godine 211 se odnosilo na provale u kuće i stanove. Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teška krađa i provalne krađe tijekom 2019. godine 171 se odnosila na provale u kuće i stanove.

Najčitaniji članci