Obavijesti

News

Komentari 3

Provaljivao u stanove i kuće, a ukrao je čak i kasicu prasicu...

Provaljivao u stanove i kuće, a ukrao je čak i kasicu prasicu...
5

Muškarac (31) provalio je u dva ugostiteljska objekta, 33 obiteljske kuće i jedan stan na području Osijeka, Višnjevca, Tenje i Baranje. Krao je novac, nakit, mobitel, novčanike, bankovne kartice, alkohol...

VIDEO

Od početka 2019. godine do 13. siječnja 2020. godine 31-godišnji lopov provalio je u dva ugostiteljska objekta, 33 obiteljske kuće i jedan stan na području Osijeka, Višnjevca, Tenje i Baranje. Ukrao je novac, nakit, mobitel, više novčanika s novcem i dokumentima, onesposobljen trofejni pištolj, bankovne kartice, razna alkoholna pića i ključeve.

Nad njim su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU osječko – baranjske, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili  kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje ukupno 37 kaznenih djela (36 kaznenih djela „Teška krađa“ i jedno kazneno djelo „Računalna prijevara“).

- Unazad dva mjeseca trajala je operativna akcija 'Antara koja je rezultirala uhićenjem počinitelja. Na temelju sudskog naloga policijski službenici 14. siječnja obavili su pretragu osobnog automobila i pretragu doma i drugih prostorija koje na području Osijeka koristi 31-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više predmeta za koje se pretpostavlja da potječu od izvršenja kaznenog djela i predmete za koje se pretpostavlja da služe za izvršenje kaznenih djela. Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće - kazali su na konferenciji za medije održanoj u prostorijama PU.

Krađe je pomno planirao

Tijekom studenog 2019. godine provalio je u obiteljsku kuću u Kozarcu i ukrao novac i bankovne kartice. Potom je ukradenom karticom na bankomatu u Osijeku podigao nekoliko tisuća kuna.


 
Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta veća od sto pedeset tisuća kuna.

-  Počinitelj je pomno planirao kaznena djela. Neke predmete je prodavao i tako stjecao materijalnu korist - kazao je Krunoslav Patača,  voditelj Službe općeg kriminaliteta.

Glasnogovornik PU osječko – baranjske Zoran Kon istaknuo je važnost poduzimanja mjera samozaštite. Također je upozorio građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

U 2019. evidentirano 650 krađa

Tijekom 2019. godine na području PU osječko – baranjske evidentirali smo ukupno 2890 kaznenih djela, dok smo 2018. godine evidentirali ukupno 3177 kaznenih djela.
 
Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela u 2018. godini, 625 se odnosilo na kaznena djela teška krađa. U 2019. godini evidentirali smo ukupno 650  kaznenih djela teška krađa.
 
U 2018. godini, kao i u 2019. godini, evidentirali smo ukupno 603 kaznena djela provalnih krađa.
 
Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teška krađa i provalne krađe tijekom 2018. godine 211 se odnosilo na provale u kuće i stanove. Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teška krađa i provalne krađe tijekom 2019. godine 171 se odnosila na provale u kuće i stanove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima