Obavijesti

News

Komentari 3

Prijavite se još danas! Zabavite se na Ekotlonu 24sata u subotu 10. rujna na Bundeku i Marjanu

Prijavite se još danas! Zabavite se na Ekotlonu 24sata u subotu 10. rujna na Bundeku i Marjanu

U subotu, 10. rujna, na Bundeku i Marjanu očekuje vas bogat sportski, zabavni i edukativni program. Prijavite se za plogging utrku jer smo pripremili zanimljiv startni paket i puno dobrog sadržaja za velike i male

VIDEO

Ekotlon je već pred vratima, a ako se još niste prijavili za najveću plogging utrku u Hrvatskoj, ne brinite, još danas imate vremena za prijavu. Prijaviti se možete do na službenoj stranici Ekotlona. A zašto biste to trebali učiniti, objasnit ćemo u nastavku. 

Plogganje je aktivnost koja spaja jogging i sakupljanje otpada. Da ovaj relativno novi trend ima velik utjecaj, svjedoče mnoge plogging utrke koje se organiziraju diljem svijeta, a neke od njih privukle su do tri milijuna ljudi. 

- U prosjeku za pola sata plogginga moguće je izgubiti oko 350 kalorija. Ne postoji bolja aktivnost za ljude koji su možda preboljeli ili se oporavljaju nakon neke lakše ili teže bolesti. Jer u ploggingu nema univerzalnog tempa nego svatko diktira svoj tempo - rekla nam je trenerica fitnessa Sanja Žuljević i pokazala kako ispravno ploggati. 

Pokretanje videa...

Sanja Žuljević 01:11

Bogat startni paket 

Ono o čemu još vodimo računa ploggajući je priroda. Hrvatska se može pohvaliti titulom zemlje bogate šumama jer gotovo 50% površine Lijepe Naše čine šume. Upravo su šume zaslužne za proizvodnju kisika i pročišćavanje već ionako, nažalost, zagađenog zraka. Zbog toga je ključan trenutak da svatko od nas obrati pozornost na njihovo očuvanje.  

Splićani, prijavite se! I mali i veliki mogu se natjecati i uživati na Marjanu u subotu 10. rujna!
Splićani, prijavite se! I mali i veliki mogu se natjecati i uživati na Marjanu u subotu 10. rujna!

Nije loše ni to što ćete sudjelovanjem na Ekotlonu dobiti bogat startni paket koji smo pripremili za vas. Za plaćenu kotizaciju od 40 ili 60 kuna očekuje vas startni paket, koji uključuje platnenu vrećicu i run dry majicu za trčanje s logotipom Ekotlona, bočicu vode, žitne pločice, Genox pro-medical dezinficijens za ruke od prirodnih tvari, bilježnice Stega tisak, startni broj i razne promotivne darove sponzora utrke. U svim dječjim startnim paketima nalaze se i Lipa mill SmartLines pametne bilježnice koje se lako uparuju s aplikacijom. 

Naravno, rukavice i vrećice za sakupljanje smeća se podrazumijevaju. Ovaj projekt ima i humanitarnu notu. Sav prihod od prodaje kotizacija u cijelosti se donira judo klubu osoba s invaliditetom Fuji u Velikoj Gorici i Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Splita - paraolimpijskoj školi za mlade osobe s invaliditetom. 

Judo trenerica za osobe s invaliditetom: Na listi čekanja je 50 djece jer nemamo dvoranu
Judo trenerica za osobe s invaliditetom: Na listi čekanja je 50 djece jer nemamo dvoranu

Glazba i dobre vibracije nekako idu zajedno, pa vas u Zagrebu očekuje nastup Ivana Dečaka i Vatre u akustičnoj varijanti, koji će premijerno izvesti novu pjesmu, kao i Frajli, ali i dječjeg zbora Kikići i genijalci, koji će izvoditi hitove za one najmlađe. U Splitu će nas rasplesati žestoki ritmovi DJ Marina iz Urbanih evenata i Dječjeg zbora Srdelice

Ni to nije sve jer vas nakon i tijekom utrke očekuju hrana i piće, zabavno-edukativni program za sve uzraste te raznovrsne nagradne igre. Ekotlon su, osim naših poznatih glazbenika Franke Batelić, ZsaZse, Luke Nižetića, Vatre te influencera Sandija Pege, Nevene Rendeli, Ribafisha, Ivane Mišković, dizajnerice Monike Gusić Sabljić, voditeljice Alex Milinković, podržale i poznate trenerice fitnessa Vanja KneževićDoris Dii i Sanja Žuljević, ali i ostali treneri fitnessa, pa ćete i na licu mjesta moći saznati koliko je plogganje dobro za vaše zdravlje. 

Nagrade za najbolje ploggere

Iako se za plogging ne trebate posebno pripremati niti vježbati, nagradit ćemo najuspješnije ploggere. Za njih smo pripremili nagrade našeg partnera Decathlona, i to: Poklon bon u iznosu od 500 kuna, bočicu za vodu i energetski gel od limuna za prvu ploggericu i ploggera na maxi stazi - na Bundeku i Marjanu, koji stignu do cilja. 

Pokretanje videa...

Ivan Dečak nastupat će na Ekotlonu u Zagrebu 00:28

One koji ne mogu doći na Bundek ili Marjan pozivamo da ploggaju u svom gradu, očiste neku zelenu površinu, jer i njih ćemo nagraditi. Sve što morate učiniti je pronaći lokaciju za čišćenje u svojoj blizini, prijaviti je ovdje i organizirati plogging s ekipom na toj lokaciji 10. rujna te možda baš vi osvojite poklon paket Ekotlona i medijsko predstavljanje u 24sata! I nemojte zaboraviti fotografirati se jer nagrađujemo i fotku najveselije ekipe s plogginga koji sami organizirate taj dan.

 Tri dužine staze prilagođene svima

Plogging u Zagrebu, na već provjerenoj lokaciji, zagrebačkom Bundeku, počinje u 10 sati. U isto vrijeme počet će i plogging utrka u Splitu, na lokaciji Park šuma Marjan – Prvi vrh kod Zoološkog vrta. Na obje lokacije bit će dostupne različite dužine staze kako bi mogli sudjelovati baš svi.

Puljak poziva na akciju: U takvim aktivnostima sudjelujem kao građanin i gradonačelnik
Puljak poziva na akciju: U takvim aktivnostima sudjelujem kao građanin i gradonačelnik

Na Bundeku, za one koji trče maxi plogging stazu, tu je staza dugačka čak 5 kilometara, a za one koji će lagano džogirati ili će doći s mlađom djecom tu su midi plogging staza od 2 kilometra i mini plogging staza, duga 1 kilometar. Trkači u Splitu mogu birati između dvije staze – midi plogging staze od 900 metara i maxi staze, koja iznosi 3 kilometra. Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a startaju na istome mjestu: u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug.

Sve o prijavama, besplatnom prijevozu do Marjana i prijavama na Ekotlon online na ekotlon.24sata.hr

2

Pridružite nam se 10. rujna na Bundeku u Zagrebu, Marjanu u Splitu ili ploggajte gdje god se nalazili i budite s nama u najvećoj plogging utrci u Hrvatskoj! 

Prijavite se na www.ekotlon.24sata.hr jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti doniran u humanitarne svrhe. Sve informacije pratite na EKOTLON - službenoj stranici utrke ili putem društvenih mreža.  

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZdrava, a suorganizatori DŠR Aktivan život, Triatlon klub Split i Maraton klub Marjan. Ponosni partneri projekta su Konzum, INA, OTP banka, JYSK, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP, TZ Splitsko-dalmatinske županije, JANAF, Decathlon, Stega tisak, Hyundai Hrvatska, DRACO i ZAMP. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor