Obavijesti

News

Provjeravaju se navodi roditelja da odgajateljica kažnjava djecu u vrtiću i lijepi usta selotejpom

Provjeravaju se navodi roditelja da odgajateljica kažnjava djecu u vrtiću i lijepi usta selotejpom

Izvidi su još u tijeku i vrtić će pružiti podršku unutar svojim ovlasti, rekla je ravnateljica vrtića u Zagrebu koja nije željela komentirati kada će se i hoće li se sporna odgajateljica vratiti na posao...

VIDEO

Zabrinuti roditelji tvrde kako odgajateljica u jednom zagrebačkom vrtiću na neprimjeren način postupa s njihovom djecom. Tvrde kako djeci lijepi usta selotejpom.

- Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Također, i ravnateljica me pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama - započela je svoju priču Zagrepčanka za Zagreb.info.

Dodaje kako je na Vijeću vrtića odlučeno da se odgajateljica vrati na posao te kako se boji za svoje dijete.

- Jedna mama se preko grupnog e-maila požalila kako postoji problem. Odmah su se nadovezali i drugi roditelji sa sličnim pričama. Navodno je vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa - priča mama za Zagreb.info.

Kontaktirali smo ravnateljicu, ali su nam rekli da je trenutno nema. Odgovor smo dobili putem maila.

- Dječji je vrtić, sukladno protokolu, pravovremeno obavijestio sve relevantne institucije, postupio po njihovim dosadašnjim nalazima te poduzeo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Postupanja nadležnih institucija su još uvijek u tijeku te će im Vrtić, kao i u bilo kojem drugom slučaju, pružiti podršku unutar svojih ovlasti te po završetku njihova postupanja poduzeti odgovarajuće radnje - odgovor je vrtića. 

Poslali smo upite i Ministarstvu obrazovanja te Gradu Zagrebu, koji je osnivač vrtića.

- Grad Zagreb osuđuje svaki oblik neprimjerenog postupanja, no detalje navedenog slučaja nismo u mogućnosti iznositi budući su postupanja nadležnih institucija još uvijek u tijeku. Ovisno o njihovim rezultatima uslijedit će daljnji koraci. Dječji je vrtić, sukladno protokolu, pravovremeno je obavijestio sve relevantne institucije, postupio po njihovim dosadašnjim nalazima te poduzeo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Vrtić i gradska upravna tijela, kao i u bilo kojem drugom slučaju, pružaju nadležnim institucijama svu podršku unutar svojih ovlasti kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj - ističu iz Grada.

Iz Ministarstva nam poručuju kako je "obavljen inspekcijski nadzor kojim su predložene određene mjere protiv uključenih osoba" te da se za daljnje postupanje obratimo vrtiću. Pa smo im se ponovno javili s upitom koje su to mjere. Odgovor čekamo.
 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...