Obavijesti

News

Komentari 2

Prvak: Stefano (19) je osvojio dva zlata nakon loma noge

Prvak: Stefano (19) je osvojio dva zlata nakon loma noge
3

Kada sam na utrci u Italiji slomio nagu nisam bio svjestan koliko je to teška ozljeda i da će oporavak biti dug, ali sam bio siguran da ću opet zajahati i dati sve od sebe, kaže Stefano

VIDEO

Dvije godine nakon što je Stefano Osip iz KK Istre sa slomljenom nogom dogalopirao do srebra u Italiji na utrci daljinskog jahanja, u subotu u Garčinu osvojio je dvostruko zlato s kobilom Hajnal. Potvrdio je svoju premoć na državnom prvenstvu i obranio titulu državnog prvaka na stazi dugoj 120 kilometara.

KK Istra među 25 jahača iz Hrvatske, Italije i Mađarske predstavila se sa svoja dva jahača. Svima već dobro poznatim Stefanom Osipom i njegovom kolegicom Nikom Družetom. Nika je na grlu Gazal Ahat u juniorskoj konkurenciji osvojila brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske na stazi od 88 kilometara. 
Stefano se zbog ozlijede u Italiji dvije godine oporavljao i prošao više operacija no pokazao je da je vrhunski sportaš jer po povratku osvojio dvostruko zlato. U rujnu 2017. godine će se okušati na svjetskom prvenstvu u Italiji. Kao junior je je osvojio dva prestižna derbija u mađarskoj Babolni, prvak je Trofeja četiri nacije, već je potvrđeni prvak Hrvatske, prvak Austrije, a i umirovio je i najtrofejnijeg konja ove discipline riđana Wolfa koji je sa Stefanom i još nekoliko vrhunskih jahača osvojio 93 zlatna odličja. Ujedno je i jedini hrvatski jahač koji je odgalopirao utrku od 130 kilometara (inače najduže staze su one od 160 kilometara u danu).
KK Istra ujedno je za sada jedini konjički klub u Hrvatskoj čija su dokazana mlada grla završila u Dubaiju – Napoleon i Nik - koji su te se sada natječu među najkvalitetnijim konjima ove discipline.  

- Kada sam na utrci u Italiji slomio nogu nisam bio svjestan koliko je to teška ozljeda i da će oporavak biti dug, ali sam bio siguran da ću opet zajahati i dati sve od sebe - kaže Stefano (19) koji je od svojim osnovnoškolskih dana osvajao medalje na utrkama daljinskog jahanja. 
- Sretan sam i zadovoljan što sam se vratio u punoj snazi. Svaka utrka od 80 kilometara je iznimno iscrpljujuća. Za one koji nikada nisu jahali najlakše je to objasniti kao da 100 kilometara bez prestanka radite čučnjeve. Posebno me veseli što sam pobijedio sa svojom kobilom i sada su preda mnom intenzivni treninzi kako bi u što boljem svjetlu predstavio Hrvatsku na svjetskom prvenstvu. Jedino što ondje mogu obećati jest da ću dati sve od sebe i pripremiti kobilu da se može nositi sa svjetskom konkurencijom - dodaje Stefano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...