Obavijesti

News

Komentari 121

'Prvašić je pretukao mog sina, a njegov otac nas je izvrijeđao'

'Prvašić je pretukao mog sina, a njegov otac nas je izvrijeđao'

Prvašić je napao školskog kolegu. Teško ga je ozlijedio te mu je puknuo mišić. Majka pretučenog djeteta tvrdi da ju je otac prvašića vrijeđao. Škola i dalje ništa ne poduzima...

Stravična priča iz kninske osnovne škole obišla je Hrvatsku. Učenik prvog razreda svojeg je školskog kolegu u travnju ove godine udario takvom silinom u nogu da će nesretni dječak osjećati posljedice cijeli život.

Puknuo mu je mišić, nakon čega je došlo do okoštavanja, pa je dječak nakon dvije punkcije i operiran. Učiteljica tog razreda, nakon čestih pritužbi roditelja, još je u listopadu prošle godine provela među roditeljima i djecom anketu koja je pokazala što se događa u učionici. Kad je vidjela rezultate, učiteljica je obavijestila ravnateljicu škole te nasilnog dječaka nakon njegovih napada na druge učenike počela slati u školsku stručnu službu. Sve ovo, ali i puno više ispričala nam je majka nesretnog dječaka koji je zadobio ozljede za cijeli život:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Mojem je sinu razbio arkadu, pa nos, pa usta, pa ga je udarao nogom u stomak... Slične stvari radio je i drugima, i to svakodnevno. Nakon što smo mi roditelji reagirali, učiteljica je uradila sve što je mogla. Stručne službe nisu napravile ništa. Nakon što bi dječak nekoga udario, oni bi mu dali bombon i vratili ga natrag u razred, dok ravnateljica nije napravila apsolutno ništa.

Majka je ogorčena na nju:

- Propustila je napraviti sve što je trebala, a što je propisano procedurom. Trebala je obavijestiti roditelje, u suradnji sa stručnim službama narediti procjenu djeteta, obavijestiti Centar za socijalnu skrb... Od početka je sve znala i sve zataškavala, a kad sam je nazvala da moj sin ide na operaciju, rekla mi je: ‘To me ne zanima, to nije moj problem’ - ispričala nam je majka napadnutog dječaka.

Škola nije prijavila incident! Prvašić teško ozlijedio prvašića
Škola nije prijavila incident! Prvašić teško ozlijedio prvašića

Ona je više puta razgovarala i s roditeljima dječaka koji je ozlijedio njezina sina:

- Zamislite, na roditeljskom sastanku pred drugim roditeljima i učiteljicom njegov otac mi je rekao: ‘Odgojila si pi**icu, a ja sam odgojio muškarca’. A učiteljici je rekao da slobodno užetom veže njegova sina za stolicu kad radi probleme, da će on to potpisati.

Pokušali smo to provjeriti u razgovoru s ocem dječaka, ali on nije želio pričati za medije.

Slično je bilo i s ravnateljicom koja je kratko rekla da ne želi davati izjave te je poklopila slušalicu. Ni djelatnice školske stručne službe također nisu željele reći ni riječi o slučaju.

Zato je kninski gradonačelnik Marko Jelić rekao što misli:

- Upoznat sam sa slučajem. Smatram da sustav ne funkcionira kako treba, da je rigidan i da neki njegovi činioci smatraju kako će se problemi riješiti sami od sebe, što se događa vrlo rijetko. Bez obzira na sve, vršnjačko nasilje je nedopustivo i Grad Knin će sa svoje strane na svaki način, a ako treba i financijski, pomoći da se ovaj problem riješi - rekao nam je Jelić. Majka ozlijeđenog dječaka poželjela je da joj sin napokon bez straha krene u školu te da se pomogne drugom djetetu jer, kako kaže, ono nije krivo za svoje ponašanje.