Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Prvi put se sastali u miru vođe Ku Klux Klana i udruge crnaca

Vođa Ku Klux Klana ispunio je članstvo za NAACP kako bi mogao primati njihove mailove i upoznati se s njihovim stajalištima. To je platio 30 dolara i dao donaciju...

24sata
Foto: 24sata
10 komentara

Predstavnici dviju protivničkih skupina Ku Klux Klana i NAACP-a, sastali su se u subotu u gradu Casper u Wyomingu

Bio je to tajni sastanak između Jimmyja Simmonsa, predsjednika najstarije i najutjecajnije organizacije za prava crnaca NAACP-a (Nacionalno udruženje za napredak obojenih) i Johna Abbara, vođa KKK-a, bjelačke rasističke organizacije. Bio je to povijesni trenutak jer su se sastali prvi put licem u lice. 

Razlog sastanka bio je nedavni napad na crnca iz Caspera, ali i kako bi razgovarali o rasnim odnosima jer su klanovci proizvodili letke sa rasističkim sadržajem.

Simmons je primio izvješće da je KKK dijelio letke rasističkog sadržaja u susjednom gradu Gillette, što je Abbar negirao. Negirao je da oni imaju veze s tim i rekao da ne odobrava takva djela. 

Vođa Klana se učlanio u NAACP

- Volim biti član Ku Klux Klana zbog tajnog rukovanja, paljenja križeva i bijele odjeće - nadodao je Abbar tijekom razgovora.

Vođa Ku Klux Klana ispunio je članstvo za NAACP kako bi mogao primati njihove mailove i upoznati se s njihovim stajalištima. To je platio 30 dolara, a dao je i dodatnu donaciju od 20 dolara. 

Abarr kaže da nije nikome ponudio da postane član Ku Klux Klana na sastanku i objasnio:

- Morate biti bijelac da postanete naš član - rekao je. 

Bez obzira na Klanovu povijest kojima je cilj bilo teroriziranje crnaca, Jimmy i John žele ostati u kontaktu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message