News

Komentari 90

Prvo jutro Gazde u Remetincu: Kruh, namaz, čaj i običan WC

Prvo jutro Gazde u Remetincu: Kruh, namaz, čaj i običan WC

Iako je Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković izjavila da Ivica Todorić dijeli ćeliju u Remetincu s još jednom osobom, to nije točno. Kako saznajemo, trenutno je najugledniji gost Remetinca i sam je u ćeliji

Smjestili su ga na četvrti, muški odjel. Nisu mu dali ni ćeliju u kojoj je čučavac, nego ipak barem ima i WC. Te ćelije se inače koriste za potrebe starijih, nemoćnijih osoba i osoba s invaliditetom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gazda, koji je bio najmoćniji čovjek Hrvatske, i dalje izgleda uživa određeno poštovanje. Prije nego što ga je policija dovela u pritvor, u ćeliju je unesen i televizor. A saznajemo da ga je dočekao i upravitelj zatvora.

Kako je sam u sobi, pravosudni policajci su tijekom noći provjeravali je li s njim sve u redu. Prvo jutro u Remetincu dočekao je uz skromni doručak: kruh, namaz i čaj. Kako doznajemo, nije imao nikakve dodatne zahtjeve i prema policajcima je bio iznimno ljubazan.

Naš narod ima jednu “kletvu” koja je zadesila i Todorića: “Dabogda imao, pa sve izgubio”.

Jer lakše je cijeli život provesti prosječno nego biti bogat, navići se da te svi obožavaju, da svako jutro plaćaš frizuru, a putuješ helikopterom, a onda završiš u maloj ćeliji, izgubiš sve privilegije i tvrtku.

Todoriću su blokirani svi računi, ali njegov život u Londonu pokazuje da ima ili skrivene iznose ili prijatelje koji mu pomažu. U Londonu zaista jeste živio u prosječnim stanovima, ali u elitnim četvrtima u kojima je najam do 30.000 kuna mjesečno.

Plaćao je i skupe odvjetnike po tisuću funti na sat i cijeli tim stručnjaka koji mu je pomagao u guranju teze da se protiv njega vodi politički progon.U dijelu Londona u kojem je boravio do izručenja samo obično šišanje u frizerskom salonu košta i do 500 kuna. Todorić je inače tvrdio da živi od oko 120 kuna mjesečno.

Nije život u Londonu bio luksuz kakav je imao u Kulmerovim dvorima i Ciboninu tornju. Dok nije dugovima uništio tvrtku, Todorić i njegova obitelj su imali najskuplji namještaj, privatnu jahtu, helikopter, a sve im je plaćao Agrokor. Od odjeće do putovanja. Skromnijim smještajem u hotelu Remetinec ovaj put časti država.

Najčitaniji članci