News

Komentari 2

Pucali na godišnjicu smrti Georgea Floyda: Na videu se čuje da su ispalili 30 metaka

Pucali na godišnjicu smrti Georgea Floyda: Na videu se čuje da su ispalili 30 metaka

Pucnjava se dogodila nekoliko ulica od mjesta gdje je George Floyd ubijen, a ozlijeđena je jedna osoba. Ispaljeno je 30 metaka, a obilježavanje komemoracije nastavilo se isti dan.

U pucnjavi koja se dogodila u utorak za vrijeme obilježavanja godišnjice smrti i ubojstva Georgea Floyda na mjestu gdje je ubijen, prostrjelnom je ranom ozlijeđen jedan čovjek. Njegovo stanje nije opasno za život, priopćila je policija za CNN. Razbijen je i izlog lokalnog brijačkog salona. Počinitelji su još uvijek nepoznati.

Na videu koji je objavio korisnik Twittera čuje se da se pucalo 30 puta.

Godišnjica globalnog memorijala 'Rise and Remember George Floyd' ('Ustani i zapamti Georgea Floyda') planirana je u utorak na raskrižju Cup Foods restorana gdje je Floyd umro, danas poznatom i kao Trg Georgea Floyda. Očekivalo se da će komemoraciji nazočiti tisuće ljudi. Obilježavanje godišnjice nastavilo se istog dana.

Floyd je uhićen zbog sumnje da je pokušao iskoristiti krivotvorenu novčanicu u trgovini u američkom gradu Minneapolisu. Policajac Derek Chauvin klečao mu je na vratu dok je Floyd govorio da ne može disati. Tinejdžerica Kaylynn Gilbert molila je policajca Chauvina da prestane klečati na njegovu vratu, misleći da je policajac znao da je George mrtav. 

- Vjerujem da je Derek ostao na vratu tako dugo jer je znao da je mrtav. - rekla je Kaylynn čiji je video ubojstva na sudu dokazao krivnju Chauvina i osudio ga za ubojstvo.

 

Najčitaniji članci