Obavijesti

News

Komentari 7

Puljak nakon konstituiranja Vijeća: Prioritet su garaže

Puljak nakon konstituiranja Vijeća: Prioritet su garaže

Naš je cilj napraviti što više garaža i parking mjesta jer je to jedan od najvećih komunalnih problema u Splitu, rekao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak

VIDEO

Novoizabrani predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić najavio je kako će se sjednice Vijeća od sada održavati jednom mjesečno dok je splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao da će prioritet biti izgradnja garaža i parking mjesta u gradu.

"Izbjegavat ćemo sve ono što se događalo u prethodnim sazivima splitskog Gradskog vijeća a to znači kako neće biti velikih razmak između sjednica te će se one ubuduće održavati redovito jednom mjesečno," izjavio je Prkić nakon što je izabran za predsjednika splitskog Gradskog vijeća na današnjoj konstituirajućoj sjednici. 

Konstituirali Gradsko vijeće u Splitu, predsjednik Jakov Prkić
Konstituirali Gradsko vijeće u Splitu, predsjednik Jakov Prkić

Splitski gradonačelnik Puljak najavio je da će na skoroj prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća raspravljati o početku gradnje novih garaža u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Naš je cilj napraviti što više garaža i parking mjesta jer je to jedan od najvećih komunalnih problema u Splitu". Ocijenio je dobrom demokratskom praksom što su i vijećnici oporbenog HDZ-a glasovali za konstituiranje Gradskog vijeća.

HDZ-ov vijećnik Vice Mihanović, koji je izabran za dopredsjednika splitskog Gradskog vijeća, izjavio je kako su vijećnici njegove stranke glasovali za Jakova Prkića jer su željeli dati do znanja da im je interes grada na prvom mjestu a ne politikantstvo. "Nama (HDZ-u) nije prioritet baviti se politikantstvom nego se želimo baviti ozbiljnom politikom," kazao je Mihanović, koji je na nedavnim lokalnim izborima poražen u drugom krugu za splitskog gradonačelnika od Ivice Puljka.

Vijećnik Mosta Ivica Grković rekao je kako pri dogovoru oko "vijećničke većine" u koju je ušla i njegov stranka nije potpisan nikakav sporazum. "Ništa nismo potpisali niti smo tražili da išta potpišemo u vezi suradnje. Imamo džentlmenski dogovor pa ćemo vidjeti kako ćemo ga se svi pridržavati," kazao je Grković. Potvrdio je da Most nije prihvatio da imaju rotirajućeg predsjednika Vijeća kao ostali vijećnički klubovi većinu te kaže kako ne žele formalnu funkciju već "držati oči otvorenima".

Ivica Puljak: Moja odluka je da idem u Povorku ponosa i da se dugina zastava izvjesi u Splitu
Ivica Puljak: Moja odluka je da idem u Povorku ponosa i da se dugina zastava izvjesi u Splitu

Branka Ramljak, vijećnica nezavisne liste čiji je nositelj bio poduzetnik Tomislav Mamić, kazala je kako je  on podnio ostavku na vijećničko mjesto zbog drugih obveza koje ima.

Vijećnik SDP-a Goran Kotur najavio je pak da će njegova stranka u novom sazivu splitskog Gradskog vijeća inzistirati na "ozbiljnim razgovorima" o projektima i rokovima za njihovu realizaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Albanku koja je usmrtila brata i sestru kod Dubrovnika pustili iz bolnice pa su je odmah uhitili!
TRAGIČNA NESREĆA

Albanku koja je usmrtila brata i sestru kod Dubrovnika pustili iz bolnice pa su je odmah uhitili!

Do 13. travnja u općini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima...

Butković objavio Milanovićev raspored: 'Imao si sve spremno za objavu ostavke. Što je bilo?'
SPOMENUO I KRAVICU

Butković objavio Milanovićev raspored: 'Imao si sve spremno za objavu ostavke. Što je bilo?'

Zorane, pa jesi se ti to predomislio? Ili si poslušao moj dobronamjeran savjet? I ti i ja znamo da si imao sve spremno za objavu ostavke, napisao je Butković
VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara