Obavijesti

News

Komentari 6

Pune ruke posla: Vatrogasci imali čak 1500 intervencija

Pune ruke posla: Vatrogasci imali čak 1500 intervencija
14

Orkanska bura praćena kišom pogodila je u noći sa srijede na četvrtak priobalne županije te izazvala velike poteškoće u prometu i distribuciji električne energije

VIDEO

Splitski  gradonačelnik Ivo Baldasar obišao je Stobreč, Žrnovnicu i sajam GAST na Žnjanu koje je prošli tjedan poharala orkanska bura. Zbog velikih šteta razmatra se proglašenje elementarne nepogode.

- Po meni ovo nije uobičajena situacija, ne sjećam se ovakve razarajuće bure, kao niti moj otac koji ima 87 godina. Mislim da je ovo situacija za elementarnu nepogodu. Dogovorit ćemo se sa županom Zlatkom Ževrnjom, tražit ćemo od njih savjet jer imaju više isksutava s time  - rekao je Baldasar.

Pozvao je građane da prijave štetu, kako bi se zatražila pomoć od Županije i Vlade. O šteti i zahtjevima građana će odlučivati posebno povjerenstvo.

- U kampu i Stobreču je srušeno preko 120 stabala, a još su ti borovi nanijeli dodatnu štetu kad su pali na bungalove i kućice. U samom centru  Stobreča poharano je dječje igralište, dio čempresa oko crkve u Stobreču je nakrivljeno, znači morat će se ukloniti. U Žrnovnici na groblju je dosta velika šteta, čempresi su pali na nekoliko grobnic. - rekao je Baldasar nakon obilaska.

Najavio je kako će Grad Split financijski pomoći sajmu GAST na Žnjanu, gdje je srušen dio hale i sajam odgodio za ovaj tjedan.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Vatrogasci su imali pune ruke posla

Zbog nevremena vatrogasci odradili više od 1500 intervencija u samo 3 dana 

Orkanska bura praćena kišom pogodila je u noći sa srijede na četvrtak područje priobalnih županija te izazvala velike poteškoće u prometu i distribuciji električne energije. Od početka nevremena vatrogasci su zabilježili više od 1500 intervencija koje su uključivale sanaciju oštećenih objekata i reklama te uklanjanje prevrnutih vozila i stabala s prometnica i objekata. Zabilježen je veći broj požara dimnjaka te požara otvorenog prostora koji su u kratkom vremenu ugašeni, unatoč brzom širenju zbog jakog vjetra. 

Goran Kovačić/Pixsell

U Primorsko-goranskoj županiji olujna bura je počela u noći sa srijede na četvrtak najteže pogodila područje grada Rijeke i bliže okolice. Samo prvog dana zabilježeno je 120 intervencija uklanjanja stabala s prometnica, srušenih reklama i limova te sanacija oštećenih krovišta i fasada. 

Vatrogasci Zadarske županije su prvog dana nevremena zabilježili 80 intervencija, većinom uklanjanja stabala s prometnica te 10 požara dimnjaka. Uz vatrogasce javnih vatrogasnih postrojbi Zadar, Gračac, Benkovac i Biograd, intervencije su zabilježili i brojna dobrovoljna vatrogasna društva s područja županije. Sveukupno je u periodu od četvrtka do nedjelje  zabilježeno 180 intervencija.

Čitatelj 24sata

U splitsko-dalmatinskoj županiji više od 700 intervencija

Gotovo sve vatrogasne snage na području Splitsko-dalmatinske županije od četvrtka do nedjelje zabilježile su intervencije zbog nevremena. Prema do sada pristiglim podacima, bilo je više od 700 intervencija. Na području Splita, uz vatrogasce JVP-a Split i dobrovoljnih vatrogasnih društava, intervenirali su i pripadnici Civilne zaštite i komunalnih službi. Vatrogasci JVP-a Split su u četvrtak ntervenirali pri prevrtanju kamiona na brzoj cesti Solin - Klis. Istog su dana vatrogasci DVD-a Mladost Kaštel Sućurac proveli evakuaciju kupaca i zaposlenika iz trgovačkog centra Pevec zbog oštećenja fasade. Velik broj intervencija zabilježen je i na području Makarske rivijere, Podstrane i Solina, a u unutrašnjosti županije izbilo je nekoliko manjih požara otvorenog prostora. 

Tino Jurić/Pixsell

Vatrogasci Šibensko-kninske županije su, uz intervencije zbog nevremena, zabilježili i nekoliko požara otvorenog prostora, 8 požara dimnjaka i 1 požar gospodarskog objekta. Samo u nedjelju je zabilježeno 5 požara otvorenog prostora u kojima je izgorjelo oko 70 ha niskog raslinja.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije bilo je više od 100 intervencija uklanjanja stabala s prometnica, lima, dimnjaka, reklama te sanacija krovišta. Više od 150 litara kiše palo je u četvrtak zbog čega su vatrogasci zabilježili 27 ispumpavanja vode iz objekata.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.