Obavijesti

News

Komentari 17

'Pupovac već 20 godina uz HDZ i SDP radi na segregaciji djece'

'Pupovac već 20 godina uz HDZ i SDP radi na segregaciji djece'
1

Govoreći o izbornom programu HDZ-a „Sigurna Hrvatska“ istaknuo je da se nitko ne može osjećati sigurno dok u državi funkcioniraju grupe koje se nazivaju navijačke

VIDEO

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ocijenio je u srijedu da Milorad Pupovac, koji u Vukovar donosi mirotvorstvo 20 godina uz pomoć HDZ-a i SDP-a radi na segregaciji djece, "na tome da jedni o drugima ne znaju ništa izuzev koje su nacionalnosti“.

- Od rata se na vlasti izmjenjuju dvije opcije, HDZ i SDP, a većinu vremena s njima je SDSS pa kumulativno najduže participira u vladama i upravlja državom - rekao je vukovarski gradonačelnik i upitao tko 20 godina radi na odvojenom školstvu u Vukovaru.

- Milorad Pupovac kao donosi mirotvorstvo, a sa svojom opcijom i uz pomoć HDZ-a i SDP-a radi na segregaciji djece, na tome da jedna o drugima ne znaju ništa izuzev koje su nacionalnosti - ocijenio je Penava i podsjetio da srpska djeca koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku i pismu ne uče ništa o Domovinskom ratu.

Peđa Grbin: 'SDP zna gdje je griješio i te će greške ispraviti'
Peđa Grbin: 'SDP zna gdje je griješio i te će greške ispraviti'

Podsjetio je i na događaje s kraja kolovoza, kada je skupina mladića napala i istukla dvojicu mladića srpske nacionalnosti.

- SDSS i Milorad Pupovac dočekali su incident u kojem su, nažalost, pretučena dva građanina srpske nacionalnosti i odmah je došao u Vukovar u svojstvu zaštitnika ne znam čije ugroženosti te apostrofirao nacionalnost napadnutih - rekao je Penava i dodao da se slični incidenti ponavljaju od mirne reintegracije.

Penava je pročitao priopćenje vukovarsko-srijemske Policijske uprave od 7. rujna u kojem se, među ostalim, navodi da je uz kaznenu prijavu priveden 23-godišnjak koji je zatečen s više od 500 metaka za automatsku pušku, spremnicima za metke, dvije bombe, bajunete i drugo, što je pronađeno 4. rujna u policijskom pretresu kuće u kojoj živi.

- Ta je vijest u velikom broju medija obrađena kako je i trebalo, profesionalno i sukladno zakonu, s navođenjem inicijala ili bez toga, i tu se stvar prepustilo institucijama neka se njome bave - rekao je Penava.

Početak je školske godine i u promet kreću tisuće djece
Početak je školske godine i u promet kreću tisuće djece

Upitao je zašto u medijima nema njegove nacionalnosti, a u prvom se slučaju nacionalnost isticala.

- Mislim da i nismo trebali znati nacionalnost, kao što nismo trebali znati nacionalnost sudionika u bilo kakvom međunacionalnom incidentu. Zanima nas samo sigurnost i da sustav sankcionira odgovorne - istaknuo je Penava i ocijenio da određenoj skupini ljudi odgovara isticanje nacionalnosti te da neki od toga žive.

Govoreći o izbornom programu HDZ-a „Sigurna Hrvatska“ istaknuo je da se nitko ne može osjećati sigurno dok u državi funkcioniraju grupe koje se nazivaju navijačke. Dodao je da je uhićeni 23-godišnjak pripadnik Delija i podsjetio na paljenje hrvatske zastave i zastave grada Vukovara, isticanja četničkih simbola na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.  

- Nije li organizacija koja pali i ruši simbole države i otvoreno iskazuje mržnju - teroristička, a kod pripadnika te organizacije je pronađeno naoružanje - rekao je Penava.

Iznova smo se uvjerili da je Hrvatska bila i ostala - Kutleraj
Iznova smo se uvjerili da je Hrvatska bila i ostala - Kutleraj

Apelirao je da se "ne loži atmosfera" i ne ističe nacionalnost te da se crna kronika prepustu crnoj kronici, a institucije rade svoj posao.

Penava je rekao da je  Pupovac 27. kolovoza u Vukovaru održao konferenciju za novinare u prostorijama SDSS-a šaljući poruke mira i pomirbe dok mu je iza leđa bio logotip i simbol Srpske demokratske stranke, „…stranke koja službeno nije registrirana u Republici Hrvatskoj i jedne od rijetkih zbog koje je Ustavni sud RH pokrenuo postupak zabrane djelovanja“.

Podsjetio je da je osnivač stranke bio Jovan Rašković, predsjednik ratni zločinac Milan Babić, a u Vukovaru ju je osnovao Goran Hadžić.

- Ustavni sud nije 1995. donio odluku o zabrani te stranke jer je upao u pravni škripac. Stranka nije ni registrirana u Republici Hrvatskoj,  već u SRH 1990. godine i nema postojanje u registru političkih stranaka na području RH - rekao je Penava te dodao da se ispred logotipa te stranke slikaju članovi najvećega koalicijskog partnera Andreja Plenkovića i HDZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a