News

Komentari 158

'Puška mu je bila napunjena, a cijev okrenuta prema njemu...'

'Puška mu je bila napunjena, a cijev okrenuta prema njemu...'

NESRETNI SLUČAJ Pero Jelinić (75) na safari je išao s dugogodišnjim prijateljem Đivom Čurlicem i svojim unukom. Čurlic nam je kazao kako se radi o nesretnom slučaju, a ne o ubojstvu

Ovo je jednostavno niz nesretnih okolnosti. Puška je bila napunjena kad ju je htio predao prijatelju. Kad je puška opalila, cijev je bila okrenuta prema njemu, rekao nam je Đivo Čurlic, koji je svjedočio stravičnoj nesreći u kojoj je u subotu popodne ubijen Pažanin na safariju u Južnoafričkoj Republici

Pero Jelinić (75) na safari je išao s prijateljem Đivom Čurlicem i svojim unukom. Putovanje su planirali više od godinu dana. Na aerodrom su sletjeli u petak popodne i odsjeli na farmi Leeuwbosch, koja se nalazi četiri sata vožnje od Johannesburga.

- Odmarali smo se popodne, a ujutro smo krenuli u lov. Nije riječ ni o kakvom ubojstvu nego o nesretnom slučaju - rekao nam je Čurlic i dodao kako je istraga još u tijeku, zbog čega ne smije odavati previše detalja.

Nakon stradavanja Peru su helikopterom prevezli u bolnicu Vryburg, gdje je nekoliko sati kasnije preminuo. Policija je od Čurlica i Perina unuka uzela izjave o događaju, za koje Čurlic kaže da su se potpuno poklapale. Obojica se još nalaze u Južnoafričkoj Republici, ali očekuju kako će ih ubrzo pustiti da se vrate u Hrvatsku. 

- Policija nam je rekla da istraga pokazuje kako je riječ o nesretnom slučaju - ističe Čurlic.

Iako su južnoafrički medij napisali kako su Hrvati puške nosili ilegalno, Čurlic, kao i hrvatsko veleposlanstvo u Južnoj Africi, rekli su da to nije istina. 

- Mi smo u stalnom kontaktu s lokalnom policijom, bolnicom i našim Ministarstvom vanjskih poslova. Ono što znamo je da nije riječ o ilegalnom oružju niti nam je itko potvrdio da se sumnja na ubojstvo - rekli su nam telefonom iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pretoriji.

Tijelo Pere Jelinića još se nalazi u bolnici, gdje obavljaju obdukciju kako bi službeno utvrdili uzrok smrti.

Pero Jelinić inače je strastveni lovac i član lovačkog društva Kamenjarka Pag

- Nažalost, čuli smo za događaj. Znam da je otišao na safari s Čurlicem, koji je tajnik udruge safari lovaca i iskusan lovac - rekao nam je predsjednik lovačkog društva Kamenjarka Ljubo Paladina.

Ovo nije prvi put da su zajedno išli na safari. Posljednji put Čurlic i Jelinić na safariju u Južnoj Africi bili su prije 15 godina, ali tad nije bilo incidenata. Jelinić je u zajednici poznat kao vlasnik hotela Biser na otoku Pagu

- Cijela njihova obiteljska situacija je komplicirana. Ima bivšu ženu, s kojom nije u najboljim odnosima, i sadašnju ženu. Odličan je lovac i sve ovo je tragično - rekao nam je Perin susjed.

Ima sina iz prvog braka, koji s majkom trenutačno živi u Njemačkoj, i kćer iz sadašnjeg braka. Nesreći je, osim Čurlica, svjedočio njezin sin, odnosno Perin unuk, za kojeg Čurlic kaže da je i dalje u šoku. Sad se samo nadaju da će se sve što prije razriješiti kako bi se mogli vratiti kući.

Najčitaniji članci