Obavijesti

News

Komentari 92

Putin: Američki raketni štit je prijetnja. Poduzet ćemo mjere

Putin: Američki raketni štit je prijetnja. Poduzet ćemo mjere
1

Sada kada su proturaketni elementi razmješteni, morat ćemo razmisliti o tome kako se suočiti s prijetnjama koje su se pojavile za sigurnost Rusije, rekao je Putin

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da će Rusija poduzeti mjere kako bi se suočila s prijetnjama koje predstavlja postavljanje američkog proturaketnog štita u Poljskoj i Rumunjskoj, ali je isključio novu utrku u naoružanju.

"Sada kad su proturaketni elementi razmješteni, morat ćemo razmisliti o tome kako se suočiti s prijetnjama koje su se pojavile za sigurnost Rusije", rekao je Putin na sastanku s dužnosnicima ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

Proturaketni štit za koji Washington kaže da predstavlja zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje u Moskvi se percipira kao sustav usmjeren protiv ruskih kapaciteta za nuklearno odvraćanje.

"Svi ti elementi su dodatni koraci prema destabilizaciji sustava međunarodne sigurnosti i prema novoj utrci u naoružanju", kazao je Putin, odmah naglasivši da se Rusija "neće dati uvući u tu utrku".

"Mi slijedimo svoj vlastiti put i djelovat ćemo vrlo pažljivo, ne prelazeći aktualne planove financiranja naoružanje vojske..  ali ti će planovi biti korigirani kako bismo se mogli suočiti s prijetnjama za sigurnost Rusije", naglasio je.

"Učinit ćemo sve što je potrebno kako bismo osigurali i sačuvali stratešku ravnotežu snaga, koja je najsigurnije jamstvo protiv pojave širih sukoba", kaže ruski predsjednik.

Američki proturaketni sustav u Deveslu, na jugu zemlje Rumunjske postao je službeno djelatan u četvrtak na inauguraciji u nazočnosti glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i američkih i rumunjskih dužnosnika.

Sustav predstavlja "veliko pojačanje obrambenih kapaciteta europskih saveznika protiv širenja balističkih raketa koje dolaze izvan euroatlantske zone", posebice Bliskog istoka, izjavio je glavni tajnik NATO-a.  
"Postrojenje u Rumunjskoj, kao i buduće u Poljskoj nije usmjereno protiv Rusije", naglasio je on.

Postrojenje u Deveslu službeno će postati elementom NATO-ovog proturaketnog štita tijekom summita u Varšavi u srpnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.