News

Komentari 13

Putin: 'Prosvjedi u SAD-u odraz su dubokih unutarnjih kriza...'

Putin: 'Prosvjedi u SAD-u odraz su dubokih unutarnjih kriza...'

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je u nedjelju da su prosvjedi posljednjih tjedana u Sjedinjenim Državama protiv rasizma i policijske brutalnosti izraz "dubokih unutarnjih kriza" u zemlji

Smrt Afroamerikanca George Floyda tijekom policijskog privođenja u Minneapolisu 25. svibnja pokrenula je val prosjeda u zemlji.

"Naravno, ono što se dogodilo, to je izraz dubokih unutarnjih kriza", rekao je Vladimir Putin u intervjuu koji je u nedjelju prenijela državna televizija.

"Zapravo, to promatramo već dugo, od dolaska na vlast aktualnog predsjednika (Donalda Trumpa), koji je pobijedio na evidentan način, na demokratski način", nastavio je ruski predsjednik.

"Ali oni koji su izgubili širili su sve moguće izmišljotine kako bi upitnim predstavili legitimitet" Donalda Trumpa, dodao je.

Godine 2016., nakon Trumpova izbora, uslijedile su optužbe o ruskom miješanju u američke izbore u njegovu korist, što je Moskva žestoko odbacila.

Po Putinu, borba protiv koronavirusa pokazala je općenite probleme koje ima SAD.

Vladimir Putin je također istaknuo da se Moskva bolje nosi od Washingtona s pandemijom bolesti covid-19.

"Izlazimo s minimalnim gubicima.. ali u SAD-u to nije tako", kazao je.

Rusija je u nedjelju zabilježila 8.825 novih slučajeva koronavirusa, čime ih dosad ima ukupno 528.964, te je u tome treća u svijetu nakon SAD-a i Brazila.

U Rusiji je nešto manje od 7000 umrlih.

SAD je u nedjelju prešao dva milijuna zaraženih, ali ima više od 115.000 mrtvih.

Najčitaniji članci