News

Komentari 231

Putin: Ukrajinci su kao fašisti u zadnjim danima Reicha, žele što više nevinih povući za sobom

Putin: Ukrajinci su kao fašisti u zadnjim danima Reicha, žele što više nevinih povući za sobom

Vladimir Putin je rekao u srijedu da su sankcije Zapada bile blitzkrieg koji nije uspio. Kaže da je vojna operacija uspješna, a da su Kijevu nudili da povuče snage iz Donbasa na početku, ali da nisu htjeli

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu kako je 'vojna operacija', kako Rusi i dalje nazivaju invaziju na Ukrajinu, uspješna. 

Govoreći na sastanku oko mjera podrške za regije, rekao je da će vojnu operaciju u Ukrajini dovesti do kraja. On tvrdi da će Zapad pokušati ugroziti teritorijalni integritet Rusije, ali da neće u tome uspjeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Poručio je kako neće dozvoliti da Ukrajina postane odskočna daska za prijetnje Rusiji, prenose RIA Novosti.

 

Sankcije zapadnih sila nazvao je 'blitzkriegom' protiv Rusije i rekao da nisu uspjele. 

Dodao je i kako Zapad gura kijevske vlasti u krvoproliće tako što ih opskrbljuje oružjem i plaćenicima.

POGLEDAJTE VIDEO BEBA U ATOMSKOM SKLONIŠTU:

- Želim po prvi put reći ovo, na početku specijalne operacije, od vlasti u Kijevu smo tražili da se ne uključe u sukobe, već samo da povuku trupe iz Donbasa. Nisu htjeli. Pa ovo je njihova odluka - rekao je.

Tvrdi i da su ukrajinske snage u ponedjeljak raketirale Donjeck i da se tu radilo o terorističkom napadu u kojem je ubijeno više od 20 ljudi. Kaže i da takvi napadi traju i dalje te da se radi o napadima u kojima se ne biraju mete.

- Kao i fašisti, koji su u posljednjim danima Trećeg Reicha pokušali povući za sobom što više nevinih žrtava - rekao je.

Najčitaniji članci