News

Komentari 42

Putinov Čečen Kadirov poveo i sina (14) u Ukrajinu?: Želi da iz prve ruke uči o ruskoj invaziji

Putinov Čečen Kadirov poveo i sina (14) u Ukrajinu?: Želi da iz prve ruke uči o ruskoj invaziji

Na snimci koju je objavio Daily Mail, Kadirov je navodno poveo sina u Mariupolj te u bolnicu u kojoj se nalazi ranjeni zapovjednik Ruslan Geremejev

Čečenski vođa Ramzan Kadirov poveo je sina Adama (14) u krvavi pohod na Mariupolj, objavio je u utorak Daily Mail. Oni su objavili snimke i fotografije u kojima se navodi da je sin bio u uništenom ukrajinskom gradu.

Na snimci Adam nosi vojnu odjeću, a otac ga je poveo u bolnicu u Mariupolju. Kadirov je navodno rekao kako je sina poveo da nauči iz prve ruke o uspjesima u ratu, ali i potrebama ruskih vojnika u ratu.  Kadirov je na snimci rekao kako se ne slaže s odlukom da Rusi smanje vojni pritisak na Kijev.

>>Događanja iz Ukrajine pratite uživo<<

U bolnici su posjetili teško ozlijeđenog zapovjednika Ruslana Geremejeva kojeg se sumnjiči da je 2015. ubio ruskog liberalnog političara Borisa Nemcova.. 

- U Mariupolju, nakon neuspješnog napada na zapaljenu praznu kuću, Ruslan Germejev je teško ozlijeđen - napisala je ukrajinska Bojna Azov na Telegramu.

Geremejev je inače velika uzdanica Kadirova, koji mu je dao najteži dio Mariupolja za ratovanje, a često ga je znao i hvaliti na svom Telegramu.

O Kadirovu i njegovom ratovanju u Ukrajini na Twitteru su se oglasili i Anonymousi. Oni negiraju njegovo sudjelovanje u ratu uz fotografiju na kojoj kleči pored benzinske pumpe.

- Čečenski vođa Kadirov očajnički želi da ljudi misle kako on ratuje u Ukrajini. Prvo, lagao je da se nalazi u Kijevu jer je viđen u Čečeniji. Sada kaže da je u Mariupolju te je objavio ovu fotografiju, a ne shvaća da u Ukrajini nema Rosneft benzinskih pumpa - napisali su.

 

 

Najčitaniji članci