Obavijesti

News

Komentari 100

Putinov Galeb od 220 milijuna kuna stigao u Trogir na remont

Putinov Galeb od 220 milijuna kuna stigao u Trogir na remont
7

Jahta Čajka (Galeb) ruskog predsjednika Vladimira Putina u trogirskom će brodogradilištu biti dva mjeseca. Duga je 54 metra, a vrijedna 220 milijuna kuna

VIDEO

Čast nam je što će jahta ruskog predsjednika kod nas biti na remontu, no to je dio imidža koje naše brodogradilište ima. Nije Putin prvi, rekao je jedan od radnika Brodotrogira.

U njihov škver je prije nekoliko dana doplovila jahta Čajka, koja je od 2012. godine u vlasništvu Vladimira Putina (61). Brod je u Hrvatsku stigao u najvećoj tajnosti, no vijest je ipak nekako “procurila”.

Putin je jahtu kupio prije dvije godine za 220 milijuna kuna, a baš kao i Tito nazvao ju je Galeb. Superluksuzni službeni brod ruskog predsjednika dug je 54 metra i ima četiri palube, a u trogirskom brodogradilištu na remontu će biti do sredine travnja. Glavni radovi vršit će se na uređenju trupa broda.

Čajka je porinuta 2009. godine u turskoj pod imenom Leo Fun i mogla se unajmiti u čarteru za oko 2,2 milijuna kuna na tjedan. Dizajnirao ju je poznati svjetski dizajner jahti Paolo Caliari, koji je sjajnim rješenjima na Čajki ostvario 30 posto više prostora nego na drugim jahtama iste dužine. Najveća brzina joj je 18 čvorova, a domet oko 5000 nautičkih milja.

Zahvaljujući najmodernijim sigurnosnim standardima Putin može, poželi li, krenuti na prekooceanski put na sastanak s Obamom.

Veliki salon na glavnoj palubi površine je nevjerojatnih 100 četvornih metara, a gostima su na raspolaganju teretana i veliki bazen s jacuzzijem te svim ostalim uobičajenim sadržajima na superjahtama.

Vladimir Putin je na Čajki stigao u Soči na Olimpijske igre, a taj grad je i luka na koju je jahta registrirana.

Službeni vlasnik broda je ured ruskog predsjednika. No to nije jedina jahta ruskog predsjednika. Privatnih, navodno, ima čak četiri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH