Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Putuje svijetom sa životinjama: Pas, mago, ovce i put pod noge

Federico je u listopadu krenuo na put dug oko 6000 km, a nada se da će do cilja doći za dvije godine. Studirao je građevinu, pa odlučio putovati svijetom u harmoniji s prirodom

Putuje svijetom s magarcem
Foto: Hotel Rajna
29 komentara

Federico Delise (30), Tršćanin koji zadnjih dana pješači dalmatinskim zaleđem u društvu magarca, psa, koze i šest ovaca, za vikend se pojavio u Dugobabama.

Mještani sela u Kaštelanskoj zagori, poznatog po tome da iz njega potječe nekadašnji premijer Ivo Sanader, ovog su neobičnog svata s karavanom dočekali s oduševljenjem.

- Bili smo u našoj seoskoj krčmi, kad smo ugledali neobičnog lika koji pješači sa stadom ovaca, kozom, psom, natovaren i on i magarac kao da nose kuću na leđima. Pokušali smo ga dozvati k nama, ali nikako se nije dao, jer je, kako nam je rekao, htio prije noći dopješačiti do Dugopolja - ispričao nam je Siniša Reljić, stanovnik obližnjeg Gizdavca, koji je znatiželjno ipak krenuo iz gostionice za ovim hodočasnikom ne bi li saznao nešto više o njemu.

Tako mu je ovaj Talijan otkrio na hrvatskom jeziku kako je na put krenuo s Cresa. Umoran od modernog života napustio je Trst i preselio se na Cres prije godinu dana. Ondje je kupio životinje i krenuo ka “Svetoj zemlji”, na put dug oko 6000 kilometara te u potrazi za starim načinom života u harmoniji s prirodom i drugim ljudima.

- Zacrtao si je put preko Šestanovca ka Dubrovniku, a odatle ka Crnoj Gori i Albaniji, sve kako bi stigao do Sirije i u okolne zemlje. Ima neki svoj vjerski zavjet i mora stići sa svojim životinjskim prijateljima pošto poto tamo - kaže Siniša.

Putovanje je započeo krajem listopada, prošao je Liku i velebitske ceste, no hladne noći su ga natjerale da krene brže ka Dalmaciji u društvu 13-godišnjeg psa, magarca More, koji mu pomaže nositi stvari, te sitne stoke koja mu osigurava dovoljno mlijeka. Kad mu ponestane hrane i novca, pomaže u seoskim poslovima domaćinima koje sretne.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message