News

Komentari 24

Radin: Večera vladajućih bila je skromna, a vina sasvim obična

Radin: Večera vladajućih bila je skromna, a vina sasvim obična

Potpredsjednik Sabora Furio Radin odgovorio je na opasku Gordana Marasa (SDP) da su vladajući u srijedu sastančili u restoranu uz fina vina i lijepe pladnjeve. Radin ne zna tko je platio večeru.

Sastanak vladajuće koalicije, koji je u srijedu održan u zagrebačkom restoranu, tema je o kojoj je bilo riječi i u sabornici. Gordan Maras (SDP) upitao je jesu li predstavnici vladajuće koalicije uz fina vina i lijepe pladnjeve na stolovima raspravljali kako će još trgovati odnosno jesu li žetončići potrebni samo da bi se Vlada Andreja Plenkovića održala još godinu dana i kako bi se u zagrebačkoj Skupštini izglasao GUP te premijeru i Milanu Bandiću omogućilo biznis oko zagrebačkog Manhattana

- Nisam bio tamo, ali znam da gospoda iz vladajuće koalicije vole fina vina i na pladnjevima imati najbolje komade mesa - kazao je Maras. 

Uzvratio mu je predsjedavajući Furio Radin, koji je bio na spomenutom sastanku u zagrebačkom restoranu.

- Večera je bila vrlo skromna, a vina su bila vrlo obična -  uzvratio je Radin. 

Maras mu je odgovorio kako su ta vina za njega možda obična, ali ona su za obične građane nedostupna. 

Radin ranije je izvijestio da na sastanku vladajuće koalicije nije bilo nesuglasica.

- Razgovor je bio vrlo ugodan, totalno isti kao i svi drugi koalicijski dogovori. Svatko kaže ono što misli, to mogu biti i stvari koje nisu baš u skladu jedna s drugom i onda se na kraju napravi rezime oko kojeg se svi slažu i kažu - idemo dalje. Nije bilo nesuglasica jer je svatko rekao svoje i nitko nije polemizirao ni s kim - rekao je .

Radin ne zna zašto Darinko Kosor (HSLS) nije došao na koalicijski sastanak uz napomenu da je vjerojatno imao druge obaveze.  Na pitanje ima li problema s Milanom Bandićem, kazao je da je zagrebački gradonačelnik zbog obveza na sastanku bio dvadesetak minuta.

- Bio je s druge strane stola, bilo nas je 25 do 30 tako da nisam uspio čuti sve što je rekao. Ono što je rekao bilo je pomirljivo. Mislim da put, kojim ćemo zajedno hodati, bit će još relativno dugačak. Bilo bi dobro za sve nas da ovaj mandat završi u skladu - rekao je Radin nakon izlaska iz Vlade. 

Potvrdio je da je i Milorad Pupovac (SDSS) bio jedna od tema sastanka, a bilo je riječi o potrebi veće tolerancije.

- Svi misle da treba više tolerancije u Hrvatskoj. Ne samo po nacionalnoj osnovi već po svim mogućim osnovama, seksualne orijentacije, mladih i starih, različitih stranaka, desnice i ljevice i slično - rekao je Radin.

Na pitanje tko je podmirio račun, odgovorio je:

- Ja sam bio gost . Ne znam. Ali ako meni dođe račun ja ću ga platiti za sve - rekao je. 

 

Najčitaniji članci