Obavijesti

News

Komentari 5

Radnice Revije nakon 13 god. dobile su dio zarađenih plaća

Radnice Revije nakon 13 god.  dobile su dio zarađenih plaća
1

Nakon stečaja proglašenog davne 2000. godine Revija je ostala dužna 13 milijuna kuna. Sada je 230 radnica dobilo tri milijuna kuna, što je oko četvrtine potraživanja

VIDEO

Bivše radnice šibenske tekstilne tvornice Revija d.d. dobile su konačno dio svojih davno zarađenih plaća. Čak 13 godina nakon otvaranja stečaja dobile su približno jednu četvrtinu svojih potraživanja.  

- Tih 230 bivših djelatnica dobilo je u prosjeku po 16 do 17 tisuća kuna, ovisno o godinama staža. Nećemo posustati ni odustati dok ne dobiju sve što im tvrtka duguje - rekao je na konferenciji za novinare Vedran Uranija, povjerenik i pravni zastupnik SSSH koji je vodio pregovore sa stečajnim upraviteljem Ivanom Rudom. 

Nakon stečaja proglašenog davne 2000. godine Revija je radnicama ostala dužna 13 milijuna kuna. Stečajni upravitelj sada im je podijelio tri milijuna kuna od ukupno 3,3 milijuna koliko je tvrtka u stečaju dobila od prodaje upravne zgrade na rivi u Šibeniku. Ostatak potraživanja radnice se nadaju dobiti prodajom preostale imovine, zgrade s opremljenim tekstilnim pogonom u Bilicama kraj Šibenika. Vrijednost joj je procijenjena na 24 milijuna kuna i za njenu prodaju zakazana je dražba već u travnju.

- Zajedno s državom, koja je najveći vjerovnik, i stečajnim upraviteljem tražimo kupca koji je spreman ponovno pokrenuti proizvodnju i zaposliti 50 do sto radnica. Ako ga ne uspijemo naći, neka se zgrada proda bilo kome, s tim da tražimo od države da se odrekne svojih potraživanja u iznosu duga Revije prema radnicama - rekao je Uranija najavljujući kako će na ovu temu ići razgovarati u Ministarstvo gospodarstva i čak do premijera Zorana Milanovića.

Bivše tekstilne radnice posvjedočile su na konferenciji kako do prvog pomaka došlo tek nakon što su od DORH-a zatražile istragu i reviziju stečajnog postupka i kad ih je došao zastupati pravnik Uranija.

- Mnoge od nas su se odavno prestale nadati da će dobiti išta. Ja nisam. Pisala sam DORH-u u Zagreb, došla je kod mene policija i evo napokon smo nešto dobile - rekla je bivša tekstilka Blaženka Parat. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.