Obavijesti

News

Komentari 31

'Rambo' iz Gline predao vojni arsenal oružja, neće ga kazniti

'Rambo' iz Gline predao vojni arsenal oružja, neće ga kazniti

U nevjerojatnoj kolekciji imao je sve od automatskih pušaka, bombi, mina, detonatorske kapisle, štapin i gotovo 2000 metaka. Policija poziva i druge da legalno predaju oružje bez straha od kazni

VIDEO

Policijska postaja u Glini dobila je u srijedu poziv građanina kako želi predati oružje. S obzirom na to da akcija 'Manje oružja, manje tragedija' i dalje traje, dogovorili su da dođu do njega i pokupe svo naoružanje bez ikakvog kažnjavanja.

Same policjace zatekla je velika količina oružja koju su preuzeli. Taj anonimni građanin je na području Gline 'čuvao' četiri automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, indikator paljenja, 59 detonatorskih kapisli, četiri ručne bombe, pet tromblonskih mina, tri protupješačke mine, 37 metara sporogorećeg štapina, 17 upaljača za mine, spremnike za puške i 1734 komada raznog streljiva.

Sve je odvezeno na sigurnu lokaciju te će se oružje uništiti.

- Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak - napisali su iz policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radi se o akciji koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi od 2007. godine radi senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja te smanjenja neželjenih posljedica koje mogu nastati nezakonitim držanjem oružja.

Napomenuli su da su građani, koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje, dužni to prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

- Važno je naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje - pojasnili su iz policije.

Građani predali oružje, streljiva i u drugim županijama
U proteklih desetak dana građani s područja Gorskog kotara i Rijeke policiji su dragovoljno predali 165 komada streljiva i prerađenu pušku te dojavili pronalazak topničkog streljiva.

Navedene predmete na siguran su način preuzeli policijski službenici nadležnih policijskih postaja te Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka radi uništenja sukladno pravilima struke.

Građani koji su policiji dragovoljno predali navedene predmete neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom
JUNAKINJA

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom

Policajka se nalazila u šoping centru Westfield u Sydneyju u trenutku napada te se odlučila sama obračunati s napadačem, koji je napadao ljude nožem s oštricom od 15 cm

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'
LOV NA GLASOVE

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'

Andrej Plenković i Tomislav Tomašević susreli su se tijekom predizbornih aktivnosti na glavnom zagrebačkom trgu. Premijer je srdačno pozdravio konkurenciju te je Ivani Kekin rekao da im se htio ranije javiti, ali su mu utekli. 'Mi smo došli ranije, sve smo obavili', rekla mu je Kekin prije nego su se svi zajedno pozdravili uz ljubazno: 'Vidimo se!'
Iran je napao Izrael raketama i dronovima: Sirene i eksplozije na nebu iznad Jeruzalema
POČEO SUKOB

Iran je napao Izrael raketama i dronovima: Sirene i eksplozije na nebu iznad Jeruzalema

Proteklih godina Izrael se pripremao na mogućnost direktnog napada od Irana. Već smo ranije rekli, oni koji nas napadnu, uzvratit ćemo im, poručio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu