News

Komentari 122

'Nekima je zabavno što Kerum na nacionalnoj televiziji brani korupciju. E nećemo više tako'

'Nekima je zabavno što Kerum na nacionalnoj televiziji brani korupciju. E nećemo više tako'

Izabrani predstavnik građana Splita doveden je na nacionalnu televiziju kao cirkus. Izabrani vijećnik je u nekima zabavnoj raspravi branio političku korupciju, napisala je Branka Ramljak nakon otvorenog

Izabrani vijećnik je u nekima zabavnoj raspravi branio političku korupciju, namještanje natječaja, koalicijsku trgovinu, a zviždače i novinare nazvao lošim ljudima. Napisala je to Branka Ramljak, nezavisna kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu o Željku Kerumu i njegovim izjavama sinoć u Otvorenom. Poručila je da je to slika koju je Split opet poslao o sebi, ali i da se većini to gadi i da većina Splićana nije koruptivna i želi pošteno živjeti od svog rada u svom gradu.

Kerum je sinoć komentirao snimku, koju su 24sata prva ekskluzivno objavila, u kojoj Žarko Tušek s Viktorom Šimunićem govori o raznim mogućim funkcijama u Zagorju.

- To je normalno. Ako se to zove trgovina to je ok. Bitno je da nitko ne ide van okvira zakona. Pa unaprijed je sve dogovoreno. To je standard, to je okej. Pa što vi mislite da na natječaju prođe onaj tko je najbolji? Pa unaprijed se zna - rekao je Kerum i kaže kako Tušek nije išao izvan zakonskih okvira. Kerum je još rekao da nije korektno držati mobitel sa strane i snimati te doušnike nazvao lošim ljudima po njemu je to pokazatelj nemorala.

Cijelu objavu pročitajte u nastavku

Sinoć sam gledala Otvoreno i još jednom dobila potvrdu zašto ne mogu stajati prekriženih ruku dok nam čerupaju grad i pri tom nam govore kako je to jedini izbor. Izabrani predstavnik građana Splita doveden je na nacionalnu televiziju kao cirkus. Izabrani vijećnik je u nekima zabavnoj raspravi branio političku korupciju, namještanje natječaja, koalicijsku trgovinu, a zviždače i novinare nazvao lošim ljudima. To je slika koju je Split ponovno sinoć poslao o sebi drugima, ali i poruka koju je poslao svojim mladima i svojoj djeci.

E pa nećemo tako. Većini se to gadi. Većina Splićana nije koruptivna i želi pošteno živjeti od svog rada u svom gradu. Zato sam odlučila sve raditi suprotno od standarda koje su nam nametnuli. Ovih dana krećem s jednom takvom inicijativom. Splitu ne trebaju stranački poslušnici, rodbina ni cirkusanti. Splitu trebaju najbolji. Pozivam ih da se usude, da se priključe i da ovaj grad postavi nove standarde i bude svijetli primjer, a ne vic cijeloj državi.

Najčitaniji članci