Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Rast plaća u sljedećoj godini: Kome će biti veća i za koliko...

Za šest posto trebale bi porasti plaće sucima, dok učitelji, zdravstveni radnici i ostali u javnom sektoru mogu očekivati rast od tri posto. Također, i mirovine bi trebale porasti za oko tri posto...

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
39 komentara

Učitelje, zdravstvene radnike i ostale u javnom sektoru sljedeće godine očekuje povećanje plaća od tri posto, piše Poslovni dnevnik.  

Liječnicima s velikim plaćama primanja će porasti i zbog porezne reforme, no većina zdravstvenih radnika poput bjelovarskog medicinskog tehničara Marija Gazića morat će se zadovoljiti s povećanjem od 3 posto. 

Ho, HO, HO Široke ruke: Plenki Mraz nosi nam veće božićnice i nagrade

- Stotinjak kuna na mjesečnoj razini sa današnjim troškovima života uz poskupljenje i rast standarda u državi, u odnosu na druge djelatnosti medicinske sestre su ostale tu zanemarene tako da sve više i više medicinskih sestara odlazi u inozemstvo - kaže Gazić. 

Za šest posto trebale bi porasti plaće sucima, a mirovine za oko 3 posto

Mirovina od 2000 kuna porasla bi za 60 kuna

Mirovina od 2000 kuna porasla bi za 60 kuna. Umirovljenički život trebala bi olakšati i pojeftinjenja voća, povrća, mesa ribe i jaja zbog sniženog PDV-a, ali i najnovije sniženje PDV-a na bezreceptne lijekove. 

A CIGARETE ĆE BITI MALO SKUPLJE Marićevo iznenađenje: Radnici mogu očekivati veće božićnice

- Od kategorija to su lijekovi za gripu i prehladu, lijekovi za bol, za želučane probleme, kapi za nos - dakle u svakom slučaju jedna velika kategorija proizvoda koji će za pacijente biti dostupniji - govori mag. pharm. Ante Mandić iz Udruge ljekarnika HUP-a.

U proračunu će biti manje novca zbog svega što se država odrekla u korist poduzetnika kroz poreznu reformu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message