News

Komentari 192

Rastrgala šišmiša i pojela ga: Oprostite mi, pa nisam znala

Rastrgala šišmiša i pojela ga: Oprostite mi, pa nisam znala

Iako je video u kojem trga i jede šišmiša star tri godine, opet je postao viralan zbog pojave korona virusa, a izazvao je brojne negativne reakcije milijuna ljudi koji prate slavnu voditeljicu

Wang Mengyun, Kineskinja koja ima mega popularnu online emisiju o putovanjima, javno se ispričala cijelom svijetu nakon što je 'izronio' njezin stari video iz 2016. godine u kojem se vidi kako je vlastitim rukama rastrgala šišmiša i pojela ga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Video je ponovno postao aktualan uslijed izbijanja epidemije korona virusa. Tri godine star video postao je viralan zbog sumnji da je korona virus izbio na tržnici u Wuhanu gdje se za konzumaciju prodaje više od 100 vrsta divljih životinja, među kojima su i šišmiši.

Znanstvenici su prvih dana objavljivali informacije da je virus krenuo od zmija i šišmiša, pa je tako video u kojem Mangyun jede šišmiša samo dodatno raspršio sumnje da je korona virus nastao zbog 'slavnih specijaliteta' koji se mogu naći na raznim sajmovima u Kini.

U kontroverznom videu Mengyun je svojim gledateljima ispričala da meso šišmiša ima sličan okus kao piletina i da je njihovo meso jako hranjivo. Zatim je primila šišmiša za krila i rastrgala ga, a kasnije je raspolovila i njegov ostatak.

- Žao mi je, oprostite mi molim vas. Nisam trebala pojesti tog šišmiša - objavila je Mengyun u javnom pismu, a njezin video snimljen u Palauu izazvao je brojne negativne reakcije.

Video je snimljen kako bi predstavila lokalne specijalitete, a Mengyun je inače proglašena među 30 najuspješnijih kineskih poduzetnika koji imaju manje od 30 godina. U vrijeme snimanja videa imala je 26 godina.

Najčitaniji članci