Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
69 komentara

Ravnateljica se ispričala mami: 'Žao nam je, i mi smo ljudi...'

Prema riječima ravnateljice sva medicinska pitanja su riješena u razgovoru. Kaže i kako blizanci na rukama nisu imali role toaletnog papira...

Foto: Željko Hladika/24sata, Privatni album
69 komentara

Žao mi je što je javnost tako reagirala... ne odobravam prijetnje. Dijete je bilo vezano zbog svoje sigurnosti. Kao majka mislila sam da je mogla biti bolja skrb, profesor mi je objasnio da će potrajati još to stanje, i do tjedan dana. Kad ih budem mogla tretirati kod kuće, otpustit će ih", rekla je Ana Treščec, majka blizanaca koja je objavila fotografije iz bolnice 'Fran Mihaljević' koje su zgrozile javnost, prenosi N1. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema riječima ravnateljice sva medicinska pitanja su riješena u razgovoru. 

"Ako je bilo nespretne komunikacije, ispričavamo se. I mi smo ljudi i ponekad reagiramo kako nije dobro", rekla je ravnateljica Klinike Alemka Markotić

Što se tiče navoda da su blizanci na rukama imali role toaletnog papira, Markotić kaže da je riječ o rolama napravljenim od papirnatog materijala, ali to nije toaletni papir.

"Role jesu napravljene od papirnog materijala kako djeca ne bi mogla savijati ruke i dohvatiti braunile", objasnila je Markotić.

Što se tiče zdravstvenog stanja blizanaca, ravnateljica kaže kako je danas bolje nego jučer, a majka je rekla kako ih je vidjela nakratko dok su spavali. 

"Reagirala sam tako kako jesam. Smatram da bi svaki roditelj tako reagirao. Ja to ne mogu popraviti, povući...", kaže Terščec. 
Nažalost, neke situacije u medicini ne izgledaju dobro i lijepo u tijeku bolesti. Važna je komunikacija. Prije nego što se uplašimo, naljutimo... dobro je da se komunikacija stalno podiže na viši nivo. Da smo jučer lijepo porazgovarali ničeg toga ne bi bilo. Javni linč, napadi i prijetnje ne koriste nikome, a najmanje onima koji se trebaju liječiti i koji se 125 godina liječe ovdje", kaže Markotić.

"Hvala im, lijepo su mi se ispričali što jako cijenim. Pokazali su da su ljudi, nisu sad skočili na mene", zaključila je majka blizanaca.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message