Obavijesti

News

Komentari 224

Razbio bocu na grobu, tukao se i iznuđivao: Opet su ga priveli

Razbio bocu na grobu, tukao se i iznuđivao: Opet su ga priveli
6

Kad je imao 18 godina potukao se u kafiću. Godinu dana kasnije otac Ivan Korade ubio je petero ljudi, a zatim i sebe. Mario je zatim razbio bocu na grobu jedne žrtve, a u nedjelju je pucao u Sesvetama

VIDEO

Mario Korade, sin Ivana Koradea, je u nedjelju oko 16 sati pucao je u Ulici Ljudevita Posavskog u zagrebačkim Sesvetama, a policija ga je ubrzo uhitila.

Pucnjava u Sesvetama: Policija je na terenu, uhitili su Koradea
Pucnjava u Sesvetama: Policija je na terenu, uhitili su Koradea

Zagrebački vatrogasci potvrdili su nam kako su u 19:16 uputili dva vatrogasna vozila s pet vatrogasaca na mjesto intervencije u Sesvetama. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:16

Kako neslužbeno doznajemo, vatrogasci su došli s dizalicama kako bi rasvijetlili zidove zgrade i tako pomogli forenzičarima analizirati rupe nastale nakon pucnjeva. 

Očevid je još uvijek u tijeku.

Kad je imao tek 18 godina, 2007. godine, potukao se u kafiću Mabis u Varaždinu. Tad je u pomoć pozvao oca Ivana Koradea, koji je u kafić došao naoružan. Samo godinu nakon toga otac Ivan krenuo je u krvavi pohod i ubio petero ljudi. Sin Mario bio je u šoku, preko medija mu je poručio da se preda.

Iste godine je Mario Korade razbio bocu viskija na grobu jedne žrtve njegovog oca. Svoje divljanje završio je u kafiću gdje je udario jednog čovjeka. 

U tri godine je od poznanika iznudio 40.000 kuna. Prijetio mu je da će mu "iščupati grkljan i pobiti cijelu obitelj". Sud mu je odredio pritvor 2015. godine, ali pustili da se brani sa slobode.

U ožujku 2016. opet mu je određen istražni zatvor, no on se u Remetinec nije javio. Umjesto u Remetincu, Korade je završio u Hitnoj službi na Svetom Duhu, a nakon kratke obrade otišao. Navodno je bio u društvu u zgradu na Borovju. Pili su, posvađali se i potukli. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:11

Ipak, dan kasnije se sam prijavio u Remetinec. 

Krvavi pohod 2008. 

Ivan Korade je 2008. godine krenuo u krvavi pohod. Ubio je petero ljudi u Velikoj Petrovagorskoj. Najmlađa žrtva bio je Goran Hudić koji je imao tek 15 godina. Korade je ubio i njegovu baku Ciliku (62). 

Tijelo Davora Petriša nađeno je propucane glave u srijedu 26. ožujka 2008. godine. Varaždinska policija je već tada znala da je Korade iste noći oteo Zlatu Rabuzin. Uspjela mu je pobjeći. Pola sata nakon ponoći, 27. ožujka 2008., krenuo je prema kući 64-godišnjeg Franje Kosa, s kojim je imao nerazjašnjenih poslova još iz vremena prije rata.

Kod Kosa je bio i Vlado Knok zvan Pšenica te su zajedno gledali televiziju. Bez ikakva povoda zapucao je na njih. Knok se bacio na pod i pravio se mrtav te tako izbjegao sigurnu smrt. Sat vremena nakon što je ubio Franju Kosa, upao je u kuću u Velikoj Veterničkoj broj 19 gdje je ubio Ciliku Hudić koju je probudila pucnjava. Rastrojeni general je 15-godišnjem Goranu pištolj prislonio ispod brade i opalio.

Obitelji Koradeovih žrtava: Ubojici spomenik, a nama bol
Obitelji Koradeovih žrtava: Ubojici spomenik, a nama bol

Tisuće policajaca tražilo ga je po Zagorju, a on se skrivao u vikendici samo nekoliko stotina metara udaljenoj od svoje kuće u Velikoj Veterničkoj. Kad je shvatio da se policijski obruč oko njega opasno steže, Korade je iz napuštene vikendice zapucao prema policiji i smrtno ranio Marija Kusanića (32), pripadnika MUP-ovih ''Kobri'', a potom presudio i sebi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca