News

Komentari 65

Redatelj Juričan se ipak više ne smije zvati Milan Bandić

Redatelj Juričan se ipak više ne smije zvati Milan Bandić

Graodnačelnik se žalio jer nije sudjelovao u promjeni imena redatelja. Ministarstvo uprave koje vodi HDZ-ov Ivan Malenica mu je udovoljilo, pa Dario Juričan neće moći kao Milan Bandić u predsjedničku kampanju

Ma kaj god! Fućka mi se. Neću s pikzibnerima gubiti vrijeme, poručio je prije točno mjesec dana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Novinari su ga pitali hoće li poduzeti bilo kakve pravne akcije protiv redatelja Darija Juričana koji je promijenio ime u Milan Bandić i krenuo u predsjedničku kampanju. Milan Bandić mlađi se zalaže za korupciju na svim razinama i obećava ju uvesti u Ustav. Među ostalim, slogani kampanje su: “Korupcija svima, a ne samo njima” ili “Što god vam ponude, ja nudim duplo”.

A starijem Milanu Bandiću se očito ne fućka jer je pokrenuo opsežnu pravnu bitku kako bi zaustavio svog imenjaka u kampanji. I u tome je uspio uz pomoć Ministarstva uprave koje vodi HDZ-ov Ivan Malenica. Ukratko, Ministarstvo je poništilo sva rješenja o promjeni imenu Juričanu. Danas je on opet Dario Juričan, a ako želi postati Milan Bandić, mora krenuti u postupak promjene imena od početka. Ali ovaj puta će u tom postupku sudjelovati i gradonačelnik Milan Bandić koji će osporavati tu promjenu imena.
Juričan kaže da ipak ne odustaje.

- Promijenili smo ime kampanje u “Želim biti Milan Bandić predsjednik" i ne odustajemo. Samovolja Bandića pokazuje da kampanja ide u dobrom pravcu i još jednom ga pozivam da prijeđe na svijetlu stranu korupcije - kaže Juričan.

Što se dogodilo? Milan Bandić je 2. listopada dobio od svog podređenog ureda za opću upravu rješenje da može biti stranka u postupku promjene imena Darija Juričana. Isti dan piše i Ministarstvu uprave da obnovi postupak promjene Juričanovog imena jer on kao Milan Bandić nije sudjelovao u tome. Ministarstvo uprave koje je već bilo odlučilo da nema baš nikakve prepreke da se Juričan zove Milan Bandić, ovaj puta zauzima drugačiji stav. Kaže da bi Bandić trebao sudjelovati u postupku promjene imena Darija Juričana. Zato poništava i svoje prijašnje rješenja i sve vraća na početak.

To su odlučili u samo sedam dana, dok su ranije Juričanovu žalbu razmatrali duže od mjesec dana. U svom odgovoru su nam naveli kako se sve stranke obraćaju Ministarstvu kada žele zaštiti svoj interes. Kažu i da nisu uopće bili upoznati s tim da je i Bandićev ured odobrio gradonačelniku da sudjeluje u postupku.

Jasno je po ovome da Juričan neće moći sudjelovati u kampanji kao Milan Bandić jer će proći mjeseci prije nego uspije ponovno izboriti promjenu imena. Ako uopće uspije. No, Juričan će tražiti od Upravnog suda privremenu mjeru odgode rješenja Ministarstva uprave. Podnijeli su i kaznenu prijavu protiv Bandića i pomoćnice pročelnika za Opću upravu.

- Razmišljamo i da dignemo tužbu protiv Milana Bandića zbog izmakle koruptivne koristi - kaže nekadašnji Bandić i da mu nije jasno zašto Slovenija može imati četiri Janeza Janše, a Hrvatska ne može dva Milana Bandića.

To je slučaj kod naših susjeda gdje su trojica umjetnika promijenili ime u tadašnjeg premijera, nastupali su kao Janše, a jedan je čak išao i na izbore. U Janšinu rodnom mjestu.

Ipak, Juričan ne odustaje, pa ima i prijedlog za Vladu. Kako je danas točno pet godina otkako je prvi puta uhićen Milan Bandić, a suđenja još nisu završila, kaže da taj dan treba ući u državni kalendar s izmjenom ostalih blagdana i spomendana.

- Kako je Bandić primjer uspjeha, predložit ću Vladi da 19. listopada bude Spomendan mita i korupcije - kaže redatelj kojem je film o Milanu Bandiću u fazi montaže i na proljeće će biti u kinima.

Najčitaniji članci