News

Komentari 0

'Rekli su mi da sljedeći udarac u oko može ugroziti moj vid'

'Rekli su mi da sljedeći udarac u oko može ugroziti moj vid'

Britanska boksačica i dvostruka dobitnica zlatne medalje na Olimpijskim igrama je odlučila u 37.godini okončati svoju karijeru jer se boji da će trajno izgubiti vid, posljednji put je u ringu bila 28. rujna

Britanska boksačica Nicola Adams, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i ponovila uspjeh četiri godine kasnije u Rio de Janeiru, odlučila je u 37.godini okončati svoju karijeru jer se boji da će izgubiti vid. 

- Rekli su mi da svaki sljedeći udarac u oko može nepovratno ugroziti moj vid i čak uzrokovati trajni gubitak vida - rekla je Adams, koja je profesionalna boksačica postala 2017. i koja ima i titulu svjetske prvakinje po verziji WBO.

- Neizmjerno sam ponosna što sam predstavljala svoju zemlju na OI i što sam osvojila dvije zlatne medalje i WBO pojas. Ostvarila sam svoj san, ali sve je to imalo posljedice na moje tijelo - izjavila je za "Yorkshire Evening Post", a prenio je BBC.

Posljednji put je bila u ringu 28. rujna kada je obranila naslov u WBO verziji u neriješenoj borbi protiv Meksikanke Salinas. Profesionalnu karijeru završila je omjerom pet pobjeda i jednom neriješenom borbom. Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na različitim natjecanjima, uključujući i prve olimpijske igre u kojima su se boksačice mogle natjecati za medalje. U Londonu i Rio de Janeiru boksači su se borili u tri kategorije, a u Tokiju sljedeće godine će se natjecati u pet kategorija.
 

 

Najčitaniji članci