News

Komentari 7

Ruska novinska agencija: NATO je obučavao Ukrajince još 2018. godine u Lavovu, imamo snimke

Ruska novinska agencija: NATO je obučavao Ukrajince još 2018. godine u Lavovu, imamo snimke

Navodno je fotografije i snimke s mobitela ukrajinskih vojnika ubijenih u regiji Doneck dobila na uvid ruska novinska agencija

- Instruktori iz zemalja članica NATO-a, koji govore engleski i poljski jezik, proveli su posebnu minsko-eksplozivnu obuku ukrajinskog vojnog osoblja, sličnu onoj potrebnoj za izvođenje terorističkih napada na civile, a čije su vještine koristili teroristi na Sjevernom Kavkazu - rekao je ruski zaposlenik u agenciji za provedbu zakona za RIA Novosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Navodno je fotografije i snimke s mobitela ukrajinskih vojnika ubijenih u regiji Doneck dobila na uvid ruska novinska agencija.

Sugovornik RIA Novosti tvrdi da je jedan od telefona pronađen kod vojnika s putovnicom na ime Volodimir Varga, rođen 1990. godine, tijekom napada na jedno od uporišta ukrajinskih trupa u Mariinki, grada koji je u borbama sravnjen sa zemljom.

Prema metapodacima fotografija i videozapisa, postalo je jasno da su snimljene u jesen 2018. godine, tvrdi RIA Novosti.

Prikazuju kako instruktori na poljskom i engleskom jeziku podučavaju Ukrajince posebnim vještinama. Ističu kako im pokazuju kako pretraživati automobile, od improviziranih materijala sastaviti eksplozivne naprave i slično.

Na fotografijama je vidljivo, tvrdi agencija RIA Novosti, da se obuka održavala na vojnom poligonu Javoriv u regiji Lavov, u međunarodnom središtu za očuvanje mira i sigurnosti Nacionalne akademije kopnenih snaga.

- Vojnike su obučavali u jesen 2018. godine. Nije to bila obična višenamjenska obuka, nego obuka specijalnih postrojbi. Riječ je o napadima na zgrade, automobile, pretresima automobila, zarobljavanje neprijateljskih vojnika i slično - objašnjava ruski dužnosnik sigurnosti.

Najčitaniji članci