Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Rimčev grad u malom: U blizini Zagreba gradi središte tvrtke

U novom središtu Rimčeve tvrtke bit će razvojno-istraživački centar, proizvodnja, testiranje, prostor za edukacije, kinodvorana, ali i hotel za goste i zaposlenike koji dolaze izvana...

Foto: Stephan Bauer
39 komentara

Tvrtka Rimac Automobili koja je nedavno objavila kako su Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation odlučili uložiti 600 milijuna kuna u kapital te tvrtke kreće u projekt razvoja investicije koja se mjeri između 80 i 100 milijuna eura - u projekt Rimac Campus.

Taj budući prostor bit će središte tvrtke u kojem će raditi više od dvije tisuće ljudi, piše Jutarnji list.

Tamo će se smjestiti razvojno-istraživački centar, proizvodnja, testiranje, prostor za edukacije, kinodvorana, bit će i hotel za goste i zaposlenike koji dolaze izvana, vrtići za djecu zaposlenika, restorani, proizvodnja hrane, frizeri, sportski objekti, startup inkubator, ali i golemi park na kojem će zaposlenici, ali i posjetitelji moći slobodno raditi i uživati.

MATE RIMAC: 'Imamo velike planove, već ove godine zaposlit ćemo 200 ljudi'

Vlasnik kompanije Mate Rimac želi integrirani objekt, no ne želi otkriti samu lokaciju kampusa.

Campus će po njegovim riječima biti u blizini Zagreba, nekoliko lokacija je već pogledano, iako je većina onoga što nude lokalni načelnici vrlo limitirana.

- Nije baš neko natjecanje - objasnio je Rimac, koji je uvjeren da bi gradnja mogla početi početkom 2020. godine, a njegov je cilj do kraja 2021. godine završiti ovaj veliki projekt. Mnogo je realnije da će to ipak biti 2022. ili 2023. godina s obzirom na opseg Rimac Campusa.

VELIKO ULAGANJE Hyundai i Kia ulažu u tvrtku Rimac Automobili 600 mil. kn

Jutarnji navodi da bi novi kampus mogao biti u blizini dvorca u Kerestincu te da je Rimac već dao precizne upute arhitektima, a navodno se vodio izgledima središta drugih sličnih tehnoloških kompanija.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message