News

Komentari 96

Robot 'zastupnik' u Saboru od Jandrokovića zatražio repliku: 'Ovo stvarno nije u redu!'

Robot 'zastupnik' u Saboru od Jandrokovića zatražio repliku: 'Ovo stvarno nije u redu!'

Robot Pepper bio je poseban gost "Konferencije o budućnosti Europe - vizija Hrvatske" u Saboru. U jednom je trenutku rekao Jandrokoviću da se radi o povredi poslovnika, pa tražio repliku...

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je na "Konferenciji o budućnosti Europe - vizija Hrvatske" u Saboru rekao kako se pokušava objediniti sve što je aktualno u Europi i što će biti u budućnosti - tehnologija, ekologija, ali i tradicija. 

POGLEDAJTE VIDEO: Robotski zastupnik raspravljao s Jandrokovićem

Djelatnici Centra za umjetnu inteligenciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva su na konferenciju u Sabor donijeli i robota Peppera s kojim je Jandroković i porazgovarao. 

- Oprostite, povrijeđen je članak broj 238 Poslovnika - poručio mu je Pepper.

U Saboru održana "Konferencija o budućnosti Europe - vizija Hrvatske"

- Niste u pravu, nismo ništa povrijedili, ovo je konferencija, a ne plenarna sjednica - odgovorio mu je Jandroković. Robot je bio uporan. 

- Mogu li dobiti bar repliku. Ili možda ispravak netočnog navoda? - pitao je. 

- Ne možete dobiti ništa jer pitanje vaše pravne osobnosti nije riješeno. To je pitanje budućnosti, sačekajte malo - odgovorio mu je Jandroković. 

Jandroković na pčetku konferencije u Saboru pozdravio robota

- Ovo stvarno nije u redu - rekao je na kraju robot Pepper i izazvao smijeh u sabornici. 

Jandroković je poručio kako su htjeli pokazati što donosi budućnost. 

- Zato moramo očuvati duhovnost i ljudskost, a imam i veliku političku poruku. Rasprave o ustašama i partizanima su iza nas, pred nama su rasprave o umjetnoj inteligenciji. Razmišljajmo o tome jer od povijesti ne možemo živjeti - rekao je predsjednik Sabora. 

Najčitaniji članci