Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Ročište za Uljanikov samački dom: Vrijedi 3.640.000 kuna

Neslužbeno saznajemo da je samački dom u vlasništvu Uljanik Standarda dan kao jamstvo za poslove jedne od firmi Uljanik grupe

Pula: Uljanikove dizalice obasjane plavi msvijetlom
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
2 komentara

Na pulskom Općinskom sudu u utorak je održano ročište po ovrsi za samački dom Uljanik Standarda. 

Riječki odvjetnik Marin Đudarić za ovrhovoditelja IVIS-94-ENERGIJA, sutkinji Eleni Vukotić kazao je kako je suglasan da se vrijednost nekretnine utvrdi temeljem pisanog nalaza i mišljenja sudskog vještaka od rujna ove godine te da se u nastavku postupka donese zaključak o prodaji nekretnine.

Zastupnik ovršenika Kazimir Pavletić, inače direktor Uljanik Standarda protivio se toj odluci.

Pula: Na ulaznoj porti postavljen transparent s pozivom na štrajk glađu DOBILI NOVI ROK Uljanik nastavlja s radom: Mjesec dana za izradu plana

- Ovršenik ulaže u spis pisani podnesak u kojem se navodi da nije suglasan sa ukupnom tržišnom vrijednosti nekretnine jer je ona znatno manja od procijenjene vrijednosti iste nekretnine utvrđene 2010. godine po sudskom vještaku, u iznosu od 4.058.340 kuna. Također navodi da se tržište nekretnina oporavilo a trenutno je ono u porastu, pa je realno za očekivati da će vrijednost nekretnine biti barem ista, ako ne i veća od one utvrđene 2010. godine. Ističe da kad bi se prihvatila vrijednost vještaka od 3.640.000 kn prilikom javne dražbe, ne bi se naplatila niti polovica vrijednosti iz ovrhe - rečeno je na sudu, te dodano da ovršenik ne prihvaća nalaz i mišljenje tog sudskog vještaka.

Na koncu je sud donio zaključak kojim se utvrđuju vrijednosti predmetne nekretnine, samačkog doma površine 1965 metara u iznosu od 3.640.000 kn. Rečeno je na sudu da je u međuvremenu upisano i podzaložno pravo.

Uljanik: LuksemburÅ¡ki naručitelj otkazao ugovor o gradnji broda u Uljaniku KUPAC NIJE POZNAT Jaružalo iz Uljanika prodali za 794 mil. kuna: Dražba gotova

- Proizlazi da je na založno pravo ovrhovoditelja upisano podzaložno pravo 23. listopada 2019. godine u korist austrijske banke BKS. Zaključuje se ročište radi utvrđenja vrijednosti predmetne nekretnine - rekla je sutkinja na kraju.

Neslužbeno saznajemo da je samački dom u vlasništvu Uljanik Standarda dan kao jamstvo za poslove jedne od firmi Uljanik grupe. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message