Obavijesti

News

Komentari 193

Roditelji: Još imamo noćne more zbog naše mrtve bebe

Roditelji: Još imamo noćne more zbog naše mrtve bebe
1

Iako je prošlo više od godinu dana od smrti bebe, roditelji još imaju psihičkih problema. No u toj najvećoj boli razveselila ih je vijest o ponovnoj trudnoći...

VIDEO

Roditelji  koji još trpe psihičke posljedice zbog gubitka djeteta ne žele izlaziti u javnost te su preko odvjetnika poručili kako žele samo mir.

Supružnici kojima je prošlog ljeta beba umrla pri porođaju tužili su dubrovačku bolnicu za pretrpljenu duševnu bol jer je tijelo bez njihova znanja bačeno u humani otpad, ali i za moguću liječničku pogrešku zbog koje je beba umrla pri porođaju. Roditelji su nakon smrti djeteta tražili dokumente iz bolnice. Nisu ih dobili uz objašnjenje da su se zagubili. A tek dva mjeseca od porođaja ispostavilo se da je beba završila na otpadu.

- Roditeljima je povrijeđeno pravo na dostojanstven oproštaj s djetetom. Trebali su imati mogućnost da uzmu tijelo svoje bebe i pokopaju ga - rekao nam je odvjetnik obitelji Tomislav Kuren.

Jerko Ferri Certić, sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice, rekao je kako je sve napravljeno sukladno važećoj proceduri.

Bolnica: Mi smo poštovali proceduru

- Roditelji nas tuže, sve će reći sud. To se dogodilo prošle godine, a mi smo u međuvremenu imali tri sastanka s roditeljima. Nakon toga su nas tužili. Mi smo poštovali proceduru iako roditelji nisu dulje od dva mjeseca preuzeli tijelo. Naš voditelj patologije je ujedno i sudski vještak te ne bi napravio ništa što je protivno proceduri - kaže Ferri Certić.

Za roditelje je to strašan šok i riječ je o neoprostivu propustu. Pa čak i kad se dogodi da dijete ne preživi porođaj, za roditelje je izuzetno važno da dođu do tog mrtvog tijela, iako to nekome može zvučati čudno. Ali to dijete je dio njih, oni ga zaslužuju pokopati i grob tog djeteta je mjesto barem nekakve utjehe - rekla je psihologinja Mirjana Nazor.

Jedina utjeha nesretnoj majci sad je ponovna trudnoća. Nažalost, ovaj dubrovački par će sad istodobno morati istjerivati pravdu zbog umrlog djeteta i čekati drugo dijete.

Nije prvi slučaj

Ipak, ovo nije prvi ovakav slučaj u Hrvatskoj. U svibnju 2012. godine u splitskoj bolnici izbio je skandal kad su u roku nekoliko dana dvije bebe umrle pri porođaju. Otac jedne od mrtvorođenih beba došao je preuzeti tijelo bebe kako bi je pokopali na Hvaru. Kad su mu trebali predati tijelo, na patologiji je nastao kaos. Naime, tijelo bebe je nestalo, a u bolnici se nalazilo samo tijelo bebe s drugim prezimenom. Dva dana prije toga druga je obitelj preuzela tijelo bebe hvarske obitelji. Misleći da je riječ o njihovu djetetu pokopali su ga u selu kraj Sinja, dok je njihova mrtvorođena beba ostala u splitskoj bolnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.