Obavijesti

News

Roditelji malene Nikoll će se u utorak očitovati na sudu, već u srijedu bi mogla biti presuda?

Roditelji malene Nikoll će se u utorak očitovati na sudu, već u srijedu bi mogla biti presuda?

Tek treba utvrditi i stupanj odgovornosti djelatnika CZSS Nova Gradiška

VIDEO

Sutra se na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nastavlja suđenje roditeljima malene Nikoll Dedić (2,5) iz Nove Gradiške. Suđenje je počelo 11. travnja, u dva dana je saslušana većina svjedoka te liječnici vještaci, a očekuje se da će sutra biti saslušana još dva svjedoka. Uz to, razmotrit će se dopunsko vještačenje Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

– Završne riječi dat će optužba i obrana, a očitovat će se i roditelji Nikoll Dedić - rekao je Slaven Vidmar, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Kako neslužbeno doznajemo, Vidmar bi presudu u ovom strašnom slučaju koji je zgranuo cijelu Hrvatsku, mogao donijeti već u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Nikoll VIDEO

Podsjetimo, Nikoll Dedić (2,5) iz Nove Gradiške je prije nešto više od godinu dana brutalno pretučena. Djevojčica je na Uskrs 2021. godine u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici preminula. Za njenu smrt osumnjičena je njena majka Mirela Dedić, koja je prvooptužena, a drugooptuženi je tata djevojčice, Danijel Dedić. Tereti ga se za nasilje u obitelji i zanemarivanje dvoje djece, od kojih je jedno Nikoll. U slučaju prvooptužene zakon predviđa kaznu zatvora u trajanju od 3 do 15 godina, a u slučaju drugooptuženog kaznu zatvora od 1 do 5 godina zatvora.

Tek se treba utvrditi stupanj odgovornosti djelatnika Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška za kojeg je stručno povjerenstvo Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva utvrdilo da je bilo propusta. O pokretanju kaznenog postupka, hoće li ga uopće biti odluku će donijeti Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Slučaj malene Nikoll: Utvrđuje se odgovornost centra, naložili su novo vještačenje Klaićevoj
Slučaj malene Nikoll: Utvrđuje se odgovornost centra,  naložili su novo vještačenje Klaićevoj

Pod velikom lupom je i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, odnosno nekoliko djelatnika te ustanove kojoj je nalazom stručnog povjerenstva resornog ministarstva utvrđeno niz nepravilnosti. Na 53 stranice detaljno su opisani svi detalji, kako se navodi, nestručnog, nezakonitog i nepravovremenog postupanja u slučaju Nikoll. Utvrđeno je da su socijalni radnici i psiholozi Centra donosili površne odluke ne mareći o emocijama i interesima djevojčice. Mami male Nikoll, kao dugogodišnjoj žrtvi obiteljskog nasilja, nisu pružili adekvatnu pomoć, a nisu poduzimali ništa protiv oca zlostavljača.

Suđenje za slučaj Nikoll: 'Mučno je slušati tu optužnicu. Roditelji nisu imali posebne emocije...'
Suđenje za slučaj Nikoll: 'Mučno je slušati tu optužnicu. Roditelji nisu imali posebne emocije...'

- U svezi smrti djevojčice Nikoll Dedić, glede eventualne odgovornosti djelatnika Centra za socijalnu skrb u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, provode se izvidi koji su tajni – rekao je Egon Ljubičić, općinski državni odvjetnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina