News

Komentari 37

Roditelji odgojitelji su poručili: Tužit ćemo Grad Zagreb...

Roditelji odgojitelji su poručili: Tužit ćemo Grad Zagreb...

Znajući da ima većinu glasova u Skupštini, zahvaljujući koaliciji Možemo! i SDP-a, odlučio je trošak grada smanjiti oduzimanjem prava zadirući u najosjetljiviju skupinu - djecu, kažu roditelji i dodaju da to neće dopustiti

Na osnovi u četvrtak izglasane Odluke kojom se umanjuje opseg prava odnosno dijelu korisnika i ukida pravo na mjeru roditelj odgojitelj, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja će predati tužbu na sud.

- U nastalom problemu je 5793 korisnika, koji skrbe o oko 20000 djece, od kojih je oko 6000 njih vrtićke dobi. Grad iznošenjem neistinitih podataka umanjuje problem, obećaje da će poraditi na ublažavanju negativnih posljedica svoje odluke koje će se odraziti na mnoge lokalne i nacionalne sustave - kažu.

- Ne dopuštamo da se problem proširi, a u borbi za stečena prava ne pristajemo na lažna obećanja. Gradonačelnik je lagao i u predizbornoj kampanji, i to više puta, čime nije vjerodostojan - kažu.

- Znajući da ima većinu glasova u Skupštini, zahvaljujući koaliciji Možemo! i SDP-a, odlučio je trošak grada smanjiti oduzimanjem prava zadirući u najosjetljiviju skupinu - djecu, a sve je protivno i zakonima. Nećemo to dopustiti i pružanje otpora od sad i kroz pravnu borbu se nastavlja - poručuju roditelji odgojitelji.

Najčitaniji članci