Obavijesti

News

Komentari 31

Roić: Samo za skupe lijekove se šteta broji preko milijun kuna...

Roić: Samo za skupe lijekove se šteta broji preko milijun kuna...
5

Tijekom nevremena u nedjelju, koje je ponovno pogodilo Zagreb, u bolnici su podrumski prostori ponovno bili pod vodom, a Roić navodi da kako je sve puno kraće trajalo te su uspjeli sve brzo sanitati

VIDEO

Nakon potopa koji je u petak pogodio Zagreb i okolicu te poplave koja je potopila podrumske prostote zagrebačke Klaićeve bolnice štete samo za lijekove, koji su uništeni, prema prvim procjenama iznose preko milijun kuna, potvrdio nam je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić. Ostale štete nastale instalacijama, opremi i građevinskom dijelu mjere se u stotinama tisuća kuna.

U nedjelju su podrumski prostori ponovno bili pod vodom, a ravnatelj kaže kako je sve puno kraće trajalo i uspjeli su sve brzo sanitati te nema dodatnih materijalnih šteta. Roić  napominje kako bolnica ima osiguranu imovinu i već danas će se krenuti u akciju kako bi se novonastala situacija premostila. 

- Sve veledrogerije su ponudile pomoć nakon prve informacije kako ne bi oskudijevali u lijekovima, a pomoć su ponudile i druge zdravstvene ustanove, ako je potrebna u zdravstvenoj skrbi djece. Cijelo vrijeme ove krize s poplavom sve medicinske aktivnosti hospitalizirane djece, hitnog i ambulantnog prijema radi normalno te nije bilo ugroženo ni u jednom trenutku - kazao je. 

'U poplavi su uništeni posebno skupi lijekovi, infuzije i maske'
'U poplavi su uništeni posebno skupi lijekovi, infuzije i maske'

Tijekom nevremena u nedjelju, koje je ponovno pogodilo Zagreb, u bolnici su podrumski prostori ponovno bili pod vodom, a Roić navodi da kako je sve puno kraće trajalo te su uspjeli sve brzo sanitati i nema dodatnih materijalnih šteta.  

U Klaićevoj strahuju od većih kiša, jer ispod bolnice u cijevima prolazi potok, a vjerojatno je odvodnja nedostatna. Podsjetimo, bujica je u petak probila u podrumski dio bolnice, gdje je smještena ljekarna, rengen, kantina, ambulante te garderobe zaposlenika. Zaposlenici su se odmah stavili na raspolaganje i sanirali posljedice poplave. 

Pumpe su zatajile i nisu mogle izbacivati bujicu niti su šahtovi na podovima mogli gutati vodu koja je navirala, a u trenutku je razina vode dosegla 60 centimetara. Dizala je infuzije, staklenu ambalažu, a lijekove, zaštitnu opremu i dokumentaciju nosila je iz jedne prostorije u drugu. Prevrnula je i frižider s umjetnom kožom težak nekoliko tona. .

Vatrogasci ispumpavali vodu i uklanjali stabla, Klaićeva opet poplavljena tijekom nevremena
Vatrogasci ispumpavali vodu i uklanjali stabla, Klaićeva opet poplavljena tijekom nevremena

Ministar zdravstva Vili Beroš još u petak je obišao dječju bolnicu i najavio je da će u sanaciji štete uz bolnicu participirati Grad Zagreb i Ministarstvo zdravstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature