Obavijesti

News

Komentari 44

Rojs: Niti sam izbačen, niti to priznam. Već sam kontaktirao odvjetnicu. To pada u vodu

Rojs: Niti sam izbačen, niti to priznam. Već sam kontaktirao odvjetnicu. To pada u vodu

Rojs navodi kako je sastanak na kojem je izbačen iz članstva trajao ni 15 minuta, nije omogućena rasprava o svim ključnim pitanjima nego se odluka na brzinu stavila na glasanje.

VIDEO

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) je na izvanrednoj sjednici 16. lipnja 2023. godine većinom glasova odlučio je da Ljubo Ćesić Rojs prestaje članstvo u zboru.

- Nepoštivanjem zaključka Upravnog odbora HGZ-a od 13. lipnja 2023. godine, Ljubo Ćesić je svojim ponovljenim neutemeljenim izjavama u javnosti prouzročio teške posljedice po ugled i interes HGZ-a - navodi se u priopćenju.

Navode kako ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a stupanjem iste na snagu, Ljubi Ćesiću prestaju sva prava, dužnosti i obveze koje proizlaze iz članstva u HGZ-u. Ponovili su i ranije stajalište kako je ukupna situacija u Hrvatskom generalskom zboru stabilna i nastavlja se odlučno djelovati poštujući Statut, Kodeks i odluke Upravnog odbora, a prema prihvaćenim planovima rada.

Ćesić Rojs: Ako žele, neka me izbace iz HGZ-a, ali imam stav
Ćesić Rojs: Ako žele, neka me izbace iz HGZ-a,  ali imam stav

- Uvažavajući pravo na drugačije mišljenje i poštivanje mišljenja drugih, ali ne prihvaćajući anarhiju i nepridržavanje vlastitih propisa, Hrvatski generalski zbor će se i nadalje boriti za međusobne odnose utemeljene na međusobnom uvažavanju i poštovanju, solidarnosti, kolegijalnosti, međusobnoj toleranciji i povjerenju, istinitosti, prijateljstvu i odanosti kako u djelovanju unutar HGZ tako i izvan njega - zaključuju.

Ljubo Ćesić Rojs uzvraća kako je suprotno statutu. 

- Može me izbaciti samo skupština. Ja sam borac i po tome sam poznat. Već sam kontaktirao odvjetnicu. To pada u vodu - poručio je Ćesić Rojs.

Navodi kako je sastanak na kojem je izbačen iz članstva trajao ni 15 minuta te kako nije omogućena rasprava o svim ključnim pitanjima nego se odluka na brzinu stavila na glasanje.  

Krešić i Rojs pomirili se pred kamerama. Rojs: 'Da ga svi povuku, ja potpis ne povlačim'
Krešić i Rojs pomirili se pred kamerama. Rojs: 'Da ga svi povuku, ja potpis ne povlačim'

- Niti sam izbačen, niti to priznam. Ovo je glupost što rade. Nimalo nisam ljut, ne mogu mi ništa - kazao je Rojs.

Ponovio je kako je ranije predložio da se sazove skupština koja će izabrati novo vodstvo, ali tvrde za to se nema snage.  Povod za najnoviji razdor između čelnih ljudi Zbora potaknut je otvorenim pismom 12 generala - pet bivših i sedam aktivnih članova HGZ-a, među kojima je i Ljubo Ćesić Rojs.

U pismu su prozvali čelnika Zbora Marinka Krešića jer se s nekoliko suradnika uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH, a pozivali su ga i na ostavku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe